Mi a különbség az amerikai bal és jobb oldal között?
demokrata = liberális
republikánus = konzervatív
már itt megdőlt az állításod kérdező
"Szóval azt mondod hogy az amcsik zsidók. Értem."
nem ezt mondta -.-'
azt mondta hogy a zsidó lobbi nagyon nagy
Republikánus Párt:
Ideológia: konzervativizmus, laissez-faire, gazdasági liberalizmus
Politikai elhelyezkedés: jobbközép
Demokrata Párt:
Ideológia. szociálliberalizmus, progresszivizmus
Politikai elhelyezkedés: balközép
A kérdező kommentje:
Szóval azt mondod hogy az amcsik zsidók. Értem.
nem, azt mnodom hogy cionista iga alatt vannak. ajánlom figyelmedbe ariel sharon elszólását
"Mi a különbség az amerikai bal és jobb oldal között?"
A baloldal ott is baloldali, a jobboldal pedig jobboldali :))
"ott a balosok a demokraták és jobbosok a republikánusok"
Elnagyoltan, többé-kevésbé igen.
"a bal a nem jó és a jobb a hagyományos dolgokhoz kötődik?"
A baloldal "haladó", reformálni, újítani akar. A jobboldal jobban kötődik a hagyományokhoz, nem akar mindenáron reformálni és "haladni". Sok más különbség is van persze.
A baloldal az, amelyik állandóan "jobb társadalmat" akar csinálni, át akarja nevelni az embereket, meg akar mindent "javítani". A jobboldal azt mondja, hogy hagyják békén a társadalmat, nem kell "javítani".
A demokraták meg akarják reformálni az egészségügyet, hogy igazságosabb legyen az amerikai társadalom. A republikánusok ezt ellenzik, mert szerintük minden úgy jó, ahogy van, és amúgy meg amit a demokraták akarnak, az "nem amerikai". Ebben a kérdésben én a demokratákat támogatom, de amúgy a haladást meg a társadalom megjavítását ellenzem, mert baromságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!