A Svájcban menedéket kérők 40%-a eltűnik a befogadó állomásokról. Nagyrészük valószínűleg Németországba megy, de egy menedékkérőnek Svájc, miért nem jó?
Elkezdtem lenyomozni a dolgot, mert érdekelt. Az Origónak mindössze annyit sikerült átvenni az idézett cikkből hogy egy adat szerint a menekültek 90%-a felszívódik.
A forrásuk egy orosz propagandaoldal, az RT, de még ők is megemlítik, hogy ez nemhivatalos információ. AZ RT forrása a sonntagszeitung.ch, egy ránézésre napimigráns szintű és olvasottságú blog impresszum nélkül, tehát itt elakadtam.
És akkor térjünk vissza az eredeti kérdésre: miért nem állnak meg a menekültek Svájcban vagy Ausztriában? Röviden: mert nem ők a célország. Tehát az igazi kérdés, hogy mi alapján választják a célországot? Mert az egyértelmű, hogy nem az életszínvonalat nézik, hiszek ebben a két alpesi országban talán a legmagasabb egész Európában.
Tehát miért Svédország és Németország? A segélyezés valóban az egyik ok lehet, de ez nem kizárólagos, csak az előnyök egyikét jelenti. Fontos tényező a már ott lévő közösség; ahol sokan vannak a saját fajtádból, oda szívesebben mész, ahogy a magyarok elsőszámú célpontja is London és nem a sokkal előnyösebb Berlin. Az előnyökhöz tartoznak a jogok is. Németországban pl. sokkal hamarabb vállalhatsz munkát menekültként, mint Svájcban. A legfontosabb tényező azonban a befogadás. A svájciak nagyon magas százalékát utasítják el a menedékkérőknek, míg a svédek sokkal könnyebben osztogatják a menekültstátuszt.
Az Origo utalhatja a számlámra a pénzt, amiért elvégzem helyettük az oknyomozást.
17.56
Nem olyan rég becsípődött a gerincem. Egy hétig nem is nagyon tudtam másra koncentrálni. Gondolom jobb híján neked nem tudott más becsípődni csak én. Vajon nálad is csak egy hétig tart majd?
22.51
már egyszer kérdeztem, de akkor nem válaszoltál: honnan szeded, hogy bármelyik kérdést is én töröltem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!