Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért beszél úgy sok jobboldal...

Miért beszél úgy sok jobboldali Merkelről, mintha egy számító, aljas, álnok, áruló, stb. féreg lenne?

Figyelt kérdés
Megértem, ha rossznak látják a migránspolitikáját, vagy lehet, hogy rossz is, nem tudom, hogy ebből miért következik, hogy egy gonosz kígyó?
2016. szept. 5. 21:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
79%
Az elsődleges probléma, hogy a többség igényét semmibe veszi a kisebbség érdekében, hogy magát jó színben tudja feltüntetni. (Elsősorban önmaga számára, komoly önértékelési zavarai lehetnek.)
2016. szept. 6. 05:06
 12/27 anonim ***** válasza:
Aki civilizálatlan vadállatokat hív be, hogy lerombolják a hazáját, az micsoda, ha nem egy számító, aljas, álnok, áruló, stb. féreg?
2016. szept. 6. 07:41
 13/27 A kérdező kommentje:
Amikor beeresztette őket, még nem tudhatta, hogy többen közülük civilizálatlan vadállatok. Egyébként szerintem akárki akármit is csinál - és ez az Orbán-kormány esetében is igaz -, a SZÁNDÉK a fontos. És ezt jó, ha egyszer és mindenkorra mindenki megjegyzi magának.
2016. szept. 6. 08:05
 14/27 anonim ***** válasza:
76%

"Amikor beeresztette őket, még nem tudhatta, hogy többen közülük civilizálatlan vadállatok."

Ezt te sem gondolhatod komolyan. Én sem láttam még oroszlánt (az állatkerten kívül), mégis tudom, hogy nem lenne jó ötlet hazahozni egyet.

2016. szept. 6. 08:20
 15/27 A kérdező kommentje:

"Ezt te sem gondolhatod komolyan. Én sem láttam még oroszlánt (az állatkerten kívül), mégis tudom, hogy nem lenne jó ötlet hazahozni egyet."

Jó, de milyen személyes, önző, ócska, elvetemült, stb. oka volt annak, hogy beengedte őket?

2016. szept. 6. 08:29
 16/27 anonim ***** válasza:

9#: "ennyire pofátlanul még magyar politikust „sem láttam hogy” szembeköpné az embereket – elfogadom az állításodat. Ha azt mondtad volna, „ilyen nem volt”, az szemen szedett hazugság lett volna. Gondolj csak az oroszokkal szembeni viselkedésre. Pár éve még: ők a sátán. Most pedig jó, hogy Orbán össze nem puszilkodik Putyinnal."

Nyilván nem az irányváltás mértékére gondoltam, mert abban profik a politikusaink, gondolj korábban pl. a Kállai kettősre. Hanem arra hogy ilyen pofátlanul rövid idő alatt.

Az Orbános példa kb 20 évig tartott. De kicsiben is, ha választások vannak, akkor azt tapasztaltam, ígérnek fűt fát, majd szépen elfelejtik elsunnyogják, másképp cselekszenek. De olyant nem láttam hogy 2 hét múlva amikor az emberek még pontosan tudják mi volt a programban, akkor pofánröhögnek hogy c'est la vie.:)

2016. szept. 6. 10:35
 17/27 A kérdező kommentje:

16-os nak:

Részlet Orbán egyik 2008-as beszédéből (ez nem 20 év):

"Történik valami, ami Magyarországon mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen. Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében. Úgyhogy arról mi semmit nem tudunk. Ez figyelmeztet bennünket arra, hogy miközben itt a gyakorlati együttműködés kérdéseinek feszegetésével töltjük majd az időnket, van még teendő; a rendszerváltás korából, az előző rendszerből itt maradt romok eltakarítása, kártékony, rossz politikai reflexek és mentalitások eltakarítása úgy gondolom, hogy nemcsak Önöknél, hanem bizony nálunk Magyarországon is még emberpróbáló feladatokat ad nekünk."

2016. szept. 6. 11:00
 18/27 A kérdező kommentje:
Ja, és a Paks 2 ötlete nem idei termés.
2016. szept. 6. 11:02
 19/27 anonim ***** válasza:
Azok, akik itthon jobboldalinak hazudják magukat, nem jobboldaliak, hanem nemzeti-kommunisták, ami szembemegy a német kereszténydemokraták értékrendjével. A magyar jobboldal kb. a szavazók amúgy legjózanabb 3-4%-a, jelenleg párt nélkül.
2016. szept. 6. 11:09
 20/27 anonim ***** válasza:

19:

Lehet hogy a politikát meg a pártokat kéne elfelejteni.

Én pl. nem érzem közel magam egyik csordához sem. Bizosnyos szempontból jobbos vagyok, ha nemzeti érdekekről van szó, legyen az magyar nemzeti, vagy épp német, osztrák. De úgy az egész jobboldallal nem tudok azonosulni. Bizonyos értékek a liberálisoktól is értékek számomra, de azzal ar arogán beképzelt réteggel nem tudok mit kezdeni, aki holt biztosan állítja a saját álláspontját, és mindenki hülye aki mást gondol.

Voltak jobbos és balos emberrel is beszélgetéseim. Normálisakkal. Egyikre sem tudtam azt mondani hogy nincs igaza. De emellett az emberek nagyobb része olyan, ha nem tetszik a véleménye akkor az ő álláspontjától függően szemét hazaáruló vagy épp jobbernáci vagyok. Na az ilyeneknek kellene egy valamilyen "acsarkodókutya párt" vagy valamilyen hasonlót kitalálni.

2016. szept. 6. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!