Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért beszél úgy sok jobboldal...

Miért beszél úgy sok jobboldali Merkelről, mintha egy számító, aljas, álnok, áruló, stb. féreg lenne?

Figyelt kérdés
Megértem, ha rossznak látják a migránspolitikáját, vagy lehet, hogy rossz is, nem tudom, hogy ebből miért következik, hogy egy gonosz kígyó?
2016. szept. 5. 21:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
82%
Így működik ma az emberek nagy részének a gondolkodása. Én a múltkor kulturált módon bíráltam Merkel migrációs politikáját, még is azonnal jobb oldalivá lettem minősítve, függetlenül attól, hogy az összes többi dologgal egyetértek, vagy sem. Nem hajlandó senki komplexen gondolkodni, mert egyszerűbb, ha valami vagy fekete vagy fehér. Ugyanígy egy másik kérdésnél, ahol szintén egy rész-dologról nyilvánítottam véleményt, ott már "libsi" lettem. :-) Én már csak mosolyogni tudok ezen a jelenségen.
2016. szept. 5. 21:50
 2/27 anonim ***** válasza:
53%
Egy olyan politikai irányvonalat erőltet, amelyet sem a szavazói, sem a hatalma árnyékában élő emberek túlnyomó többsége nem támogat, vagy egyenesen ellenez. Mivel a hatalmát ezektől az emberektől kapta, gyakorlatilag visszaél a pozíciójával.
2016. szept. 5. 21:57
 3/27 A kérdező kommentje:
Szörnyű, hogy ilyen könnyen fanatizálhatóak az emberek. A csordaszellemnél kevés veszélyesebb létezik, ez sokszor bebizonyosodott már a történelemben.
2016. szept. 5. 21:59
 4/27 anonim ***** válasza:
58%
Nem csak Merkelről beszélnek így. Mindenkit szidnak, aki nem vallja a beteg eszméjüket. Mindenkit szidnak, de náluk nagyobb társadalomellenesebb, gonoszabb embert nem hord hátán a Föld. Nemzetieskednek, mintha az őseik nem keveredtek volna már százszor más népekkel. Az bezzeg nem érdekli őket, hogy hány iskolás társuk gyerek/kamaszkorát tették tönkre, és hány órát nem tudtak megtartani miattuk a tanárok.
2016. szept. 5. 22:16
 5/27 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, mi különbözteti meg a demokráciát és a csordaszellemet? Csak nem az ítélkező személynek azon szempontja, hogy ha az ő tetszésének megfelelő a tömeg megnyilvánulása, akkor demokrácia, ellenkező esetben pedig csordaszellem?
2016. szept. 5. 22:41
 6/27 anonim ***** válasza:
92%
Akkor demokrácia, hogyha az az emberi jogokkal nem megy szembe, és jogos. Ha mindenféle logika nélkül, vagy teljesen jogtalanul követünk beteg eszméket, az már csordaszellem.
2016. szept. 5. 22:50
 7/27 anonim ***** válasza:
77%

Merkel 2013ban választás előtt mondta a CSU előterjesztésére, hogy a CDU részéről ki van zárva az ótdíj PKW-ra.

Megválasztották, 2 hét múlva hallgatom a rádiót, mondja hogy hát most már nyitott az ötletre.

Ennyire pofátlanul még magyar politikust sem láttam hogy szembeköpné az embereket.

És ez csak 1 volt a sok ilyen közül.

Az még nem verte ki a németeknél a biztosítékot. De az emberek nem hülyék.

Most megy a hülyítés, hogy van pénz a menekültekre. De azért már lóg a levegőben a krankenkasse emelése, üzemanyagadó, hús adója 7-ről (azt hiszem) 19%-ra.

Persze kéne a lé a migránsokra, de nem merik bevallani, mert azt már nem nyelnék le az emberek.

Persze most még az adókat is húzzák meg tagadják, mert jövőre választás.

2016. szept. 5. 22:55
 8/27 A kérdező kommentje:
22:41-nek: a demokrácia ellentéte az autoriter rendszer, a csordaszellemé pedig a szuverenitás. Ilyen módon szerintem más jelentésskálán mozognak. A puli kutyát sem tudjuk összehasonlítani a chili paprikával, ám például egy német juhásszal már igen.
2016. szept. 5. 22:55
 9/27 A kérdező kommentje:

22:55-nek: "Merkel 2013ban választás előtt mondta a CSU előterjesztésére, hogy a CDU részéről ki van zárva az ótdíj PKW-ra.

Megválasztották, 2 hét múlva hallgatom a rádiót, mondja hogy hát most már nyitott az ötletre." - ha így volt, akkor ez már tényleg ok a felháborodásra.

Tekintve, hogy így fogalmazál: ennyire pofátlanul még magyar politikust „sem láttam hogy” szembeköpné az embereket – elfogadom az állításodat. Ha azt mondtad volna, „ilyen nem volt”, az szemen szedett hazugság lett volna. Gondolj csak az oroszokkal szembeni viselkedésre. Pár éve még: ők a sátán. Most pedig jó, hogy Orbán össze nem puszilkodik Putyinnal.

2016. szept. 5. 23:06
 10/27 anonim ***** válasza:
Nem tudom mitől jobboldali automatikusan aki kritizálja a bundesmutert, de akkor sem hagyja rá a káros bevándorláspolitikáját amikor már látja (talán), hogy nem vezet jóra.
2016. szept. 5. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!