Megoldható lenne, hogy a V4-es országok egyszerre kiugorjanak az EU-ból és alapítsanak egy új gazdasági együttműködést?
Megoldható lenne, viszont el nem tudom képzelni, hogyan lenne haszna ez akármelyik országnak. Az EU-s pénzek és kapcsolatok túl sok előnnyel járnak.
Én is gondolkodtam ilyenen, mint te, csak én V4+Balkán+Románia+Baltikum, hogy semmiképp se legyen óriási lengyel túlsúly. Viszont ennek létrejöttéhez olyan politikai erők kellenének, amikkel az EU-ban maradva megint sokkal jobban járnánk 😃 szóval amíg a nyugat ilyen erős gazdaságilag, addig felesleges kiváláson gondolkodni.
Azon mindenképpen el kell gondolkodni, hogy milyen formáció lenne az, amiben nem az van, hogy a gazdagabb országok rákényszerítik saját érdekeiket a szegényebbekre.
Ezért érdemes az EU-n belül klikkekbe tömörülni.
És nem kiválni kell az EU-ból, hanem rákényszeríteni, hogy olyan politikát folytasson, ami a kissebeknek is jó.
Különben valóban szétesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!