Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az osztrakok is mely buntudato...

Az osztrakok is mely buntudatot ereznek a 2. vilaghaboru miatt a nemetekhez hasonloan?

Figyelt kérdés
Ugy tudom Nemetorszagban, foleg az iskolakban tulhangsulyozzak 2.VH-ban tortentek negativ oldalat. Peldaul kotelezo iskolai kirandulasok koncentracios taborokba. Mi a helyzet Ausztriaban e teren ?

2016. aug. 22. 15:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
5%
9-es, a németeknek olyan jól ment a szembenézés, olyan jó a német modell, hogy elpusztítják saját magukat. Pedig ez egy egykor büszke, hazafias nép volt. A németek voltak a legkisebb bűnösök, talán nem nekik kellene szembenézniük a bűneikkel. Egyszerűen libsi terrorban élnek. Amúgy kétlem, hogy bűnösnek érzik magukat, hisz nem is azok, a mai generáció nem is lehet az.
2016. aug. 23. 15:27
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"A németek voltak a legkisebb bűnösök, talán nem nekik kellene szembenézniük a bűneikkel."

Ha te ezt komolyan gondolod, akkor nincs is miről beszélni...

Egyébként én nem mondtam, hogy "bűntudatuk van", ezt a hülyeséget a kérdező kérdezte. A múlttal való szembenézés nem azt jelenti, hogy legyen bűntudatod azért, amit nem is te követtél el, max az apád vagy a nagyapád volt részese.

Miért is lenne bűntudatuk a mai németeknek?

Szembenézni a múlttal nem bűntudatot jelent, hanem elismerését a történelmi hibáknak, és annak lehetőségét, hogy TANULJUNK BELŐLE, ne kövessük el újra. Ettől egy nép több lesz, nem kevesebb, és nem ismétli meg újra és újra ugyanazokat a hibákat. A németek nem is teszik. Persze elkövetnek más, új hibákat (hiszen emberek), de legalább nem ugyanazt a baromságot ismételgetik, mint más népek, akiknek a történelme szinte már ciklikusan ismétli önmagát (lásd: magyarok).

2016. aug. 24. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!