Burkini tiltás, meg hasonlók helyett miért nem alkalmaznak dresszkódot?
Egy szekuláris államban semmi helye a burkininek, burkának, még a hidzsábanak sem.
Hatékony lenne dresszkód bevezetése.
Lenne egy dresszkód ami a strandokra uszodákra vonatkozik.
Illetve lennének még különféle egyéb dresszkódok, mindenféle helyre.
A burkini problémával azt lehetne csinálni, hogyha nyílnának külön muszlimstrandok,magánpénzből.
Vagy mondjuk mi lenne, ha kiraknánk az EU-ból az arab férfiakat, a nőik pedig itt maradnának velünk és nyugodtan mehetnének bikiniben strandra velünk?
Na?
"muszlimstrandok"
???
És miből tartanának fent egy olyat? Az európai muszlimok egy elég jelentős része segélyeken és egyéb szociális juttatásokon él, szóval nehezükre esne saját zsebből fenntartani egy ilyet, a vallási közösségek pedig soha nem fognak strandra költeni, mert a muszlimok nagy része annyira prűd, hogy egyenesen viszolyog attól a gondolattól, hogy emberek, legyenek akár férfiak vagy nők, félmeztelenül úszkálnak nyilvánosan valahol. Értem mire gondolsz, szerinted a burkini meg az ehhez hasonló nevetséges dolgok viselése legális lehetne bizonyos helyeken, de az ötlet maga, hogy a muszlimok olyanra költsenek pénzt, ami a haram, vagy a tiltott dolgok határát súrolja egyszerűen elképzelhetetlen (a fürdőkkel ne jöjjön senki, mert azt rituális okokból látogatják, nem pedig rekreációs célzattal). Én amondó vagyok, hogy a tengerparton, ahol nincs senkinek se strandja nyugodtan hordjanak kukás zsákot és úszkáljanak abban, viszont az önkormányzatok által fenntartott strandokon alkalmazott dress code tiltsa ezt a ruházatot. Idehaza se lehet bemenni ruhástól a vízbe a strandokon, sőt Ausztriában még az is meg van szabva, hogy minimum milyen hosszú fürdőnadrágot kell hordani, egy búvárruha/nindzsa jelmez hibrid akkor miért lenne oké?
A muszlimok persze ezt úgy adják elő, mintha ők lennének a Holokauszt 2.0 áldozatai, akiket üldöz a szemét fehér ördög, holott ők képesek azért kizavarni egy mecsetből, ha te, mint nem muszlim nem a leghátsó sorba ülsz le. Képmutatás? Ugyan.....
A magáncégek részéről szerintem is ez a helyes megoldás erre az álproblémára.
Persze a dolog igazi rákfenéje a szabad vallásgyakorlás, hiszen ilyen esetben vallási alapon diszkriminálunk embereket.
Ha a franciák azt mondják, hogy ők szeklárisak és semmilyen vallási megnyilvánulásnak nincs helye közterületen, azt el tudom fogadni, csak akkor legyenek következetesek és takartassák le a templomokat is, pl.
# 2:
Ma a csóringer segélyen tengődő iszlámhordák hogyan kerülnek strandra?
Bükön a térdnadrág is be van tiltva.
Nehéz vele tartani a higiéniát.
Az a csóró segély helyenként annyi mint egy gyenge fizetés.
Nem is beszélve arról hogy sokan állítólag több országban is felveszik a havijukat így 4-5 ezer eurójuk is van havonta
09.48
Allitolag? Hol allitjak ezt?
Miért kellene a politikának, jognak, államnak beleszólni abba, hogy ki milyen öltözködési stílusnak hódol?!
Hol érdekel engem, hogy más miben fürdik, ameddig én abban vagyok amiben akarok?!
Én tiszteletben tartom más emberek szokásait, vallását, életmódját, ameddig az enyémet nem zavarja vagy nem korlátozza.
Ha kötelezővé akarnák tenni a burkinit, akkor ugyanúgy tiltakoznék, mintha kötelezővé akarnák tenni a nudizmust. Én mind a kettőt megengedném, kinek-kinek ízlése, kedve, vallása szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!