Mit vesz el az eu?
Vannak EUs befizetesi kotelezettsegeink, errol vannak hivatalos kimutatasok. Amit kapunk az EUtol, tehat az evi 700 milliard, az netto osszeg.
Az osszes tobbi pusztan spekulacio, raadasul nagy resze hulyeseg is.
A foldtorvenyt nem tudom miert hoztad ide.
A multicegek nagy resze nem kiviszi, hanem behozza az orszagba a penzt. Egyedul a kiskereskedelmi multik visznek ki Magyarorszagon termelt nyereseget.
Az osszes tobbi, meg a bankok is, penzt hoznak es nem visznek.
Nem azok, csak erteni kellene a mukodesuket.
Egy globalisan mukodo ipari termelo vallalat nem Magyarorszagon termeli meg a profitjat, hanem a globalis piacon. Pusztan konyvelestechnikai kerdes, hogy a globalis haszna egy reszet Magyarorszagon mutatja ki.
Viszont a mukodese soran embereket alkalmaz, bert, jarulekot, adot fizet, es ez az osszeg a globalis tevekenysegebol szarmazo penzbol kerul az orszagba. Ha nem lenne a multi, ez a penz sem lenne. Igaz papiron nem vinne ki sem, de ahogy irtam, ez nem valodi kivitel, pusztan konyveles.
Amit behoz viszont valodi.
Az osszes termelo multi pozitiv egyenlegu az orszag szempontjabol, meg az adokedvezmenyekkel vagy az egyosszegu tamogatasokkal egyutt is.
A bankok szinten, ok meg toket hoztak be amit aztan itt hiteleztek ki, serkentve a magyar gazdasagot. Igaz ez az utobbi evekben megfordult, a behozott tokejuket kiviszik, mert a magyar kormany szivatja oket.
Az a baj hogy olyasmirol vitatkozol amit nem ertesz, es nem biztos hogy van kedvem hosszasan kifejteni, mert ugysem erted meg. Az elozo hozzaszolasomat sem ertetted meg, csak benyogted a kisiskolas valaszt hogy de hat akkor is.
Tolem ha abban akarsz hinni hogy az EU kifosztja az orszagot, akkor higyj abban, engem kulonosebben nem erdekel, csak tudd hogy hulyeseg, nem igy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!