Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Magyar állampolgárként van-e...

Magyar állampolgárként van-e lehetőségem az USA-ba költözni?

Figyelt kérdés

Nem diákként, hanem dolgozóként. Phoenix, Arizonába szeretnék menni.

Tegyük fel összegyűjtöttem 1 milliót (ami nem igaz, de tegyük fel, mert mint tudjuk mindig sok pénzt kell a költözéshez) mit kellene még tennem aztán? egyáltalán magyarként hosszútávon ottmaradhatnék, miket kellene letenni az asztalra, hogy igen?

2016. júl. 25. 08:24
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

köszi a választ! :)

Felvettek ma egyetemre, úgyhogy kicsit elnapolom ezt a tervem. De nem adom fel! :P

Az angolt beszélem, franciát kezdtem most el tanulni.

próbáltam már keresni hogy mi a teendő hogyha valaki eu-polgárként az USA-ba akar menni, de csak revieweket találtam eddig, semmi használható.

Phoenix várost pedig már gyerekként is ismertem, csodálattal néztem a képeket a városról (tudom, hogy nem nagyobb, mint Budapest) de nekem ez lenne az álmom egy amerikai nagyvárosban élni az egyetem befejeztével.

A google maps-on is képeket néztem a városról, és minden tetszett benne, mintha már jártam volna ott és éreztem hogy fogok is még.

Ha úgy is tűnik, hogy nem igazán akarom ezt, az csak azért van, mert most kezdtem el tisztábban látni, ezt az álmomat soha nem fogom feladni!

és a válaszodat zöldre értékeltem! köszönöm

erősebben kutatok majd, és a kártyát is megpályázom, annyira megmagyarázhatatlan a Phoenix iránti vonzalmam, hogy ezt sem tartom lehetetlennek. :)

2016. júl. 26. 22:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Mikor kicsi voltam nekem is az volt. Foleg, hogy a noverem oda koltozott.

Aztan 92-ben meg is latogattam, aztan ujra 98-ban. Persze nagyszeru volt, tettszett a dolog, de a meleg az neha kibirhatatlan volt.

Aztan ugy alakult hogy Californiaba koltoztem felnott koromra es Phoenix eltorpul barmelyik itteni varos mellett. Nem mereteben, hanem szepseg/tisztasag/idojaras tekinteteben.

Vannak (csaladon kivul) barataink Phoenixben, tobbszor meglatogattuk oket kocsival, de kizarolag a november/decemberi honapokban erdemes menni, mert akkor kint tudsz lenni az udvaron, de nyaron felejtsd el, hogy barmit csinalsz a szabad levegon. Undorito a hoseg, legkondi nelkul meghalsz. Nem is ertem hogy bir annyi ember ott elni.

De nem lebeszelni akarlak, csak pedzegetni, hogy amig nem jarsz itt es tapasztalod meg sajat borodon, hogy milyen, addig csaloka almokat kergetsz. Kicsinek azt hittem Phoenix Amerika kozepe, aztan bejartam azota egy csomo allamot/varost, es Phoenix lenne az utolso hely ahova koltoznek...

De neked sok sikert! Az egyetemhez is meg az USAhoz is ;)

2016. júl. 26. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!