A szerbeknek minket vagy a horvátokat, albánokat utálják jobban?
Szerintem is a horvátokat utálják jobban, vízilabdameccseken a horvát himnuszt gyakran ki is fütyülik, de a magyart nem nagyon szokták.
Mikor egyszer Szerbiában voltam, akkor se tett senki semmilyen megjegyzést, még az egyik szerb boltos is hajlandó volt velünk magyarul beszélni, mikor rájött, hogy nem szerbiai magyarok vagyunk, szóval nem tudunk szerbül (mi angolul próbáltunk vele beszélni, de úgy nem tudott). Sőt, a szabadkai városházán még Trianon óta nem cserélték le a díszüvegeket, ott vannak a magyar történelmi hősöket ábrázoló motívumok, névvel együtt (például Szent István, Széchenyi szerepelt, ha jól emlékszem), szóval annyira mégse gyűlölnek ezek szerint.
Az albánokat nagyon gyűlölik pláne Koszovó óta.
Mi adtunk el eszközöket albánoknak. Kocsit küldtek érte és inkább jött a kocsi Olaszországon keresztül vállalva a kerülőt és kompköltséget, minthogy átjöjjön a szerbeken. Azt mondta, hogy minden ok nélkül fölöslegesen szívóskodnának vele.
Egyrészt ugye értelmetlen a kérdés, mert ha a nyugat-Európaiak lenének minket, akkor mi is lenézhetjük a szerb trógereket, tehát kit érdekel igazából kit utálnak és mennyire a még nálunk is fejletlenebb balkáni szarzsákok?
De, hogy a kérdésedre válaszoljak, szerintem a horvátokat és albánokat sokkal jobban gyűlölik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!