Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ceausescu miért vezette be,...

Ceausescu miért vezette be, hogy a 70 év felettiek nem kaphatnak orvosi ellátást?

Figyelt kérdés
2016. júl. 20. 04:08
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Ilyet bevezetett? :O Akkor még nagyobb r0hadék volt, mint gondoltam...

Gondolom, azért, mert aki már nem fizet adót, amiből ő palotát építhet meg tarthat fenn, abból már nincs haszna :/

2016. júl. 20. 05:00
 2/8 anonim ***** válasza:
28%

A 60 év felettiek minálunk sem kaphatnak olyan ellátást, mint a fiatalok. És ez nem is Románia.

Nincsen ugyan dobra verve, de ez egy belső utasítás.

2016. júl. 20. 05:25
 3/8 A kérdező kommentje:

2-es!

Ez már nekem is eszembe jutott. De miért van ez? Az Orbán kormány nem ad normális ellátást, a Gyurcsán kormány pedig kijelentette, hogy addig jó egy nyugdíjas, amíg tud dolgozni. Hova jutunk emberek!?

2016. júl. 20. 06:28
 4/8 anonim ***** válasza:
95%

Van hasonlóság, az alaptörvényt módosította a Fidesz is amolyan Ceaucescu módra.

1. Nem jár nyugdíj, mivel már nem járulékként fizetteti az Orbán kormány, hanem adóként, miközben a manyup rendszert meg felszámolta.

2. Nem jár egészségügyi ellátás, csak adható ugyanúgy mint a nyugdíj, mivel ezt is adóként fizetteti az Orbán kormány az alaptörvény módosítása szerint.

3. Szülőtartás törvénybe iktatása

2016. júl. 20. 09:52
 5/8 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Ezek szerint Orbán jó diákja Ceausescunak?

2016. júl. 20. 10:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"A 60 év felettiek minálunk sem kaphatnak olyan ellátást, mint a fiatalok. És ez nem is Románia.

Nincsen ugyan dobra verve, de ez egy belső utasítás."

Ezt meg honnan veszed? Többféle betegséggel feküdtem már kórházban, de inkább az volt hogy az én dolgaim nem olyan sürgősek mert fiatal vagyok, kibírom.

2016. júl. 20. 10:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg azért vezette be, mert nagyon kevés volt a kórházi ágy. A Ceausescu házaspár eszetlen népességnövelési politikája miatt csordultig megteltek az árvaházak, az éhezések miatt nagyon sok betegség járványokká fajult, ráadásul a rengeteg árva miatt (betiltották az abortuszt meg mindenféle védekezési lehetőséget, és törvénybe foglalták, hogy minden házaspárnak kötelező 5 gyereket vállalnia) AIDS járvány is tombolt Romániában, ezeken a gyerekeknek a 99%-a mára már meghalt.

A kórházak annyira tele voltak mindenhol, hogy 1 kórházi ágyon 3 ember is feküdt egyszerre. Az orvosi rendelők is csordultig voltak szinte mindig. Gondolom ezért vezette be, hogy az idősekkel már ne bajlódjanak a kórházak és az orvosok, mert dolgozni már úgysem dolgoznak, és már nincs sok nekik hátra.

Természetesen normális orvos ellátta az öregeket is, annak ellenére, hogy tilos volt.

2016. júl. 20. 11:26
 8/8 anonim ***** válasza:
17%
Nem volt ilyen intézkedése.
2016. júl. 20. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!