Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ceausescu feleségét, Elenát...

Ceausescu feleségét, Elenát miért kellett Ceausescuval együtt kivégezni?

Figyelt kérdés

A felesége, Elena miben volt hibás?

Hisz a diktátor maga Ceausescu volt, ő meg csak a felesége.

Mi írható Elena Ceausescu számlájára, hogy őt is kivégezték, mint Ceausescut?

2016. júl. 12. 19:29
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
68%

'B+, a "kegyetlenséggel" ironizáltam csak, nem igaz hogy neked nem ment át...'

Erre nem tudok mást mondani, mint hogy spórolj az iróniával. Láthatod, hogy nem mindig ismerik fel. Láttam már választ, aminél szintén nyomtak iróniát és eltűnt, mert törölték az adminok.

2016. júl. 13. 12:27
 22/23 anonim ***** válasza:
46%

#16 "Ezért volt a Securitate"

Pláne.

Minden rendes diktatúrában átveszi a hadsereg ( a titkosszolgálat segítségével) a hatalmat, ha a diktátor túllép egy határt és nem elég intelligens, hogy megvédje magát.

Továbbra is minden logika elleni dolognak tartom azt hogy Ceausescu hülye volt.

Ha igen, akkor pedig külső erők tartották fenn... de akkor is másutt pattog a labda.

A történelem tele van gyenge, idióta királyokkal, de mindig meg lehet találni a háttérben azokat, akik irányították őket.

Szerintem sokkal hatékonyabb lenne, ha megvizsgálnánk, hogy tulajdonképpen ki vagy mi tartotta hatalmon ezt a gyakorlatilag (sokak szerint) majdnem analfabéta párost.

A másik dolog, a felelősség.

Aki hülye, az nem felelős...

El kellene dönteni, hogy melyik változat hangzik jobban:

A körmönfont, ravasz diktátor, aki saját luxusa érdekében nyomorba taszította a népét, totális feleősséggel tartozik tettei miatt, vagy a "hasznos idióta" akit sötét erők használtak saját politikai céljaik érdekében. Ebben az esetben inkább bűnrészesség, mint totális feleősség az amit megállapíthatunk.

2016. júl. 13. 16:04
 23/23 anonim ***** válasza:
79%

'Továbbra is minden logika elleni dolognak tartom azt hogy Ceausescu hülye volt.'

Én pedig a te teóriád tartom hülyeségnek. Ceau azután váltott irányt, hogy ellátogatott Kim Ir Szen Észak-Koreájába és úgy döntött, a dzsucse rendszerhez hasonlót vezet be Romániában, holott a románok és a koreaiak nincsenek azonos kulturális szinten. Nicolae ezt képtelen volt felismerni, valóságos udvartartást vezetett be és aztán pislogott, amikor 1989-ben megunták ezt és kivégzés lett a vége.

Javaslom, bogarászd át Oltványi Ottó, Oltványi Tamás A vég c. könyvét, ami pont Ceau-ék diktatúrájának bukását tárgyalja.

2016. júl. 13. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!