Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A globalizmus lehet-e utópiszt...

A globalizmus lehet-e utópisztikus elképzelés?

Figyelt kérdés

Totálisan megvalósítható-e?

Mi garantálja azt, hogy később, a globalizmus kialakulása után nem alakulnak ki ismét ellenálló csoportok, közegek?

Ha a bolygónk teljesen globálissá válik minden téren (politikailag, gazdaságilag elősorban), biztos, hogy nem lesznek szinteltolódások - "kettős mércék" -, földrajzilag egyes területek között?

Szerintem, ha a globalizmus kialakul, akkor szükséges lesz létrehozni egy globális rendőrséget, hogy minden újraszerveződést inaktiváljon.

(Szerintem hosszútávon a globalizmus az emberiség javát szolgálja.)

2016. júl. 7. 22:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Látom,hogy van aki a glolbalizmus árnyoldalaira, ill. jövőbeni véres valóságára utal., és arra, hogy akkor nem tud hova emigrálni (azért is, mert nem tudja érdekeit "honában" képviselni).

Kérdés, hogy mennyire hangsúlyozódhatnak ki a fent felsorolt és a még hozzájuk nem fűzött dolgok.

Tehát vannak akik a globalizáció vadglobalizmusát látják a globalizmusban, annak egy árnyoldalaként.

Sajnos valaki egy olyan megjegyzést tett, amely egyik tartalma nehezen nem érthető: "Nagyon tudlak sajnálni, hogy a globalizmus árnyoldalait nem veszed észre! Sajátos vakság! Csak remélni tudom, hogy nem a te fajtád lesz meghatározó a kérdésben!"

A kérdés, mely felmerül: A globalizáció képes-e az etnikai és a rasszbeli különbözetek kiküszöbölésére?

(Egy kis magyarázat: Én attól félek, hogy a hagyományos nemzetek által előtérbe helyezett értékrendek működésének következtében újra és újra ki fognak újulni a nemzeti és faji ellentétek, amelyek egyéni és tömeges agresszióba, tettlegességbe torkollhatnak. Ettől valahogy meg kéne szabadulnia a bolygónak. Globálisan.)

2016. júl. 8. 21:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ki tudja. A legtöbb etnikai ellentét épp az elszigeteltségből fakad (kulturális, földrajzi). Nagyvárosokban, ahol sok ember él együtt és gyakoribb a kultúrák és rasszok közötti kapcsolat, az emberek kevésbé zárkóznak el másoktól, mert van tapasztalatuk ilyesmivel és látják, hogy az nem ördögtől való, megtapasztalták, hogy meg tudják tartani és élni a saját kultúrájukat attól, hogy a közelükben valaki más szerint él.

A problémák, amiket például a közel-keleti menekülteknél fel szoktak hozni, épp ezt mutatja. Azok az emberek rendkívül izolált kultúrából jöttek, ahol akár állami szinten nyomták el az eltérő világnézeteket, ez pedig megnehezíti a velük való együttélést. Ők azok, akik nem tanultak meg alkalmazkodni. Viszont erre épp a globalizáció a megoldá, ami kimozdítja őket az elszigeteltségükből.

Plusz, mint említettem, a globalizáció természetes folyamat. Tulajdonképpen a történelem kezdete óta zajlik, az embercsoportok egyre nagyobb egységekbe szerveződtek. Jelenleg a következő lépcső egy kontinentális egység, ami épülget állami-közigazgatási szinten.

2016. júl. 10. 08:31
 13/14 A kérdező kommentje:

Ezt értem, de látok egy olyan veszélyt, amely bár most itt ironikusan hangozhat, mégpedig az, hogy a kontinentális egységesedés hatalmasabb törésárkokat hozhat létre a kontinetális hatalmak között, mint bármely országhatár, amely két egymással nem éppen rokonszenvező állam között jöhet létre.

Ez azért is működhet így, mert a kontinentálisan egységesült államok ereje összeadódik a más kontinensek egybeolvadt államainak potenciáljával. Tehát, ha a globalizmust jó képpen akarják kivitelezni, akkor már jó előre kell gondolni, számolni a másik egységesült hatalom érdekeivel. Pl. EU és az Ázsiai Unió. Tehát jó előre kell gondolni az együttműködésre, annak tervezésére. Nem csak a béke érdekében.

2016. júl. 10. 22:36
 14/14 A kérdező kommentje:

Javítás:

Erre gondoltam: Ez azért is működhet így, mert a kontinentálisan egységesült államok ereje összeadódik a más kontinensek egybeolvadt államainak potenciáljával ellentétben, szemben.

2016. júl. 10. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!