Miért léptek ki a Britek az EU-ból?
Elnézést, ha kicsit elcsépelt már a kérdés, de sehol nem találtam erről információt.
Az ember azt gondolná, hogy egy elöregedő társadalomban, mint a brit, szükséges a fiatal munkaerő megléte. És az olcsó munkaerő kedvez a gazdaságnak, így pedig a briteknek is.
Akkor mégis miért léptek ki?
1) Mindig féltették a függetlenségüket az EU-tól, amely valóban nem működik mostanában túl sikeresen.
2) Elegük volt a kelet-európai bevándorlókból, akik elveszik a munkájukat és csak a segélyen élősködnek - legalábbis ez volt a kommunikáció.
"Elegük volt a kelet-európai bevándorlókból, akik elveszik a munkájukat és csak a segélyen élősködnek"
Kivéve, hogy az időseknek van emiatt kevesebb bajuk, és ők a kilépésre szavaztak, és a fiataloknak van több bajuk, és ők a maradásra. A londoniaknak jut messze a legtöbb bevándorló, és ők is a maradásra szavaztak.
"A londoniaknak jut messze a legtöbb bevándorló, és ők is a maradásra szavaztak."
London internacionalista.
A vidéki Anglia pont olyan begyepesedett, mint nálunk a vidék.
Ilyen egyszerű.
Az utolsó három válaszoló nyilván alapos és mindenre kiterjedő helyszíni felmérést végzett, ettől a nagy mellény.
A 3. válaszban szerepel a lényeg. Alapvetően a britek (nem a londoniak, nem a vidék, nem a begyepesedettek, hanem a meghatározó véleményformálók!) mindig ambivalensek voltak Európával. Úgy kint lenni, hogy beleszólhassunk. Úgy bent lenni hogy mások ne szólhassanak bele. Ez a brit gondolatmenet lényege. Az uniós törvények azonban rájuk is vonatkoznak - ez kellemetlen nekik. Most majd megindul a kötélhúzás a kint is vagyok bent is vagyok alkalmazására. Törvényileg kint, pénzügyileg kint, gazdaságilag bent, véleményformáláshoz bent. Az Unión múlik, ez mennyire fog érvényesülni.
Még nem léptek ki.
És szerintem nem is fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!