Szerintetek nem kellene minden EU tagállamban népszavazást kiírni a saját tagságukról?
Szerintem nem csak a britek után még lenne néhány ország, aki kiszavazná magát, a nép így döntene.
Ha viszont ezt a lépést nem teszi meg az EU, akkor inkább a "szövetségbe forrt szabad köztársaságok" hangulatát tükrözi ez az intézményrendszer.
Ironikus, hogy pont a legnagyobb liberális "demokraták" tiltakoznának az ilyen népszavazások ellen.
szerintem nem.
előbb nézzük meg, hogy ők hova jutnak vele és majd csak azután.
szerintem inkább tanuljunk a más hülyeségéből...
Most őszintén,egy csóri kelet-európai országnak mi haszna van az eun kívül?
A britek meg jó kísérleti alanyok,bár a kelet-európai ebből sok következtetést nem fog levonni,mert a britek gazdasága nememlíthető mondjuk Bulgáriával,Romániával vagy Magyarországgal.
Lehet ez egyfajta teszt,megakarják nézni,hogy mi történik,ha egy erős egységből az egyik legerősebb tag kiválik.
Megvolt, még a belépés előtt. :) vagy ezentúl tartsunk népszavazástévente, vagy inkább havonta :P
A Brit példa alapján semmiképpen, hiszen amíg az átlagemberek többségének az EU = nyugatiárakkevésfizetés, sorban lépnnek ki a Közép-Kelet Európai országok, nem számolva az őket és főleg a következő generációkat érintő következményekkel.
"Ha viszont ezt a lépést nem teszi meg az EU"
Az EU nem tud népszavazást tartani a tagállamokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!