Az elnök adományozhat állampolgárságot saját hatáskörben?
Olvastam korábban néhány cikket, hogy Putyin állampolgárságot adott néhány embernek.
Ilyen megtörténhet máshol is? Pl. Obama adhat állampolgárságot kiemelkedően tehetséges/gazdag embereknek, ha akar?
És persze más államfőkre is vonatkozik a kérdés.
Előfordulhat.
A kérvény természetesen nem egyenesen az elnök kezébe kerül elsődlegesen, de a tanácsadók javasolhatják az állampolgárság megadását különleges helyzetekben.
Nézd csak meg a sportolók, futballisták villámgyors állampolgárság-felvételét adott helyzetben.
Ket dolgot kell megkulonboztetni, a tiszteletbeli polgart es a tenyleges polgart. Elso 'csak' egy disz, egy cetli, amit lehet mutogatni, amit az elnok adomanyoz valakinek, a masik pedig a valosagos polgarsag, szavazasi joggal meg utlevellel.
Elsorol bovebben:
Masodikrol bovebben:
[link] - amire te gondolsz az a 3. pontban van leirva.
Köszönöm a válaszokat!
Tehát akkor mondjuk előfordulhat olyan helyzet, hogy ha pl. érkezik egy nagybefektető pl. Franciaországba vagy az USA-ba, s befektet mondjuk 15-20 millió eurót/dollárt és ezáltal rengeteg új munkahelyet hoz létre, akkor esetleg megadják neki az állampolgárságot miniszteri/elnöki vagy valamilyen nagyon felső hatáskörben néhány héten belül?
Nem. Erre kulon kategoria van, EB5, a befektetoi vizum.
1 millio vagy 500 ezer dollar befektetese utan lehet folyamodni zoldkartyaert. (500 ha olyan helyen ahol nagy a munkanelkuliseg, 1 millio minden mashol).
Nem te epitesz korhazat vagy csinalsz munkat, hanem csak megbizol egy ceget aki ezt elintezi neked, te csak viritod a lovet es varod a zoldkartyadat. De varhatsz ra sokaig, mert egy evben csak 10ezer ilyet osztanak ki es a sok kinai meg orosz milliardosok 'elkapkodjak' oket.
Nekem csak ket lejart (lukasztott 10-evenkent) utlevelem van , a harmadik ervenyes . Amcsi vagyok , barki (szenator), de elnok nem lehetek..... ( es ezert almatlan ejszakaim vannak....:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!