Észak-Korea hogy nem hal ki?
Szerintem normális ember nem vállal gyereket egy olyan rendszerben.
Ennyi lenne ott a normálatlan?
Érdekes, máshol is kefélnek, mégis sok helyen fogy a lakosság...
Az ott lévő embereknek már nem csak a szülei, hanem a nagyszülei is ebben a kemény agymosásban nőttek fel.
Egyszerűen az átlag embernek nincs lehetősége sehogy sem kiemelkedni, karriert csinálni, így hát maradnak a gyerekek, mint egyetlen "örömforrás" az életben. Ha megnézed, Kelet-Európában is a szocializmus idején nőtt a lakosság, a rendszerváltás után pedig mindenhol elkezdett csökkenni, valahol kicsi, valahol iszonyatos mértékben.
Ez azért van, mert az átlag ember nem vágyott/akart karriert csinálni, mert úgysem lett volna rá lehetősége, így a családalapítás, gyerekvállalás élvezte a prioritást a nép körében. Amint lehetőség nyílt arra, hogy az ember karriert építsen, a gyerekvállalás egyből másodlagos, vagy harmadlagos lett.
Dél-Koreában a karrier, a munka az első, nem a gyerekvállalás, csakúgy, mint Japánban. Emiatt csökken náluk a népesség, Japánban eszeveszett gyorsan.
Észak-Koreában nincs az embernek semmire sem lehetősége (meg pénze), így marad a gyerek vállalás.
Egyébként:
Irakban folyamatosan váltják egymást a terrorszervezetek, gazdaságilag elmaradott, szegény vidék, ahol folyamatosak a leszámolások, terrorcselekmények. Ennek ellenére Irak lakossága rohamos ütemben növekszik, most 36 millió körül jár, 2050-re 70 millió lesz.
Lehet kicsit durva leszek, de akkor most én is felteszek neked egy kérdést. Ű
Magyarország hogy nem hal ki?
Ugyanis magunkat sem bírjuk sokan eltartani, dolgozunk mint az állat minimálbérért, haza csak aludni járunk, párkapcsolatra nincs időnk sem energiánk és akkor így hogy a fenébe merjünk vállalni gyereket?
Ha nem vetted volna észre, Magyarország lakossága rohamosan csökken éppen azon okok miatt, amiket te felsoroltál. Szóval nem értem a hepciáskodásod okát. -.-'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!