Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A náci Németország miért volt...

A náci Németország miért volt vallásellenes?

Figyelt kérdés
Hitler a fasizmust vette mintául, de a fasizmus nem volt vallásellenes. Sőt, Olaszországban akkor lett a római katolikus az államvallás.
2016. jún. 12. 21:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem volt vallásellenes.
2016. jún. 13. 08:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Nehéz megmondani, csak tippelni tudok. Talán mert volt egy vallásosságig hitt saját eszméje. De nekem jobban tetszik az a gondolat, hogy azért, mert a nácik gondolkodtak. Nem hittek el minden baromságot, amit kétezer éves, elavult könyvekben írnak. Én is szélsőjobbos vagyok és én is ellenzem a vallásokat. Fel sem tudom fogni, hogy hihetnek fanatikusan emberek milliárdjai képtelenségeket állító, ősrégi könyvekben és egy olyan lényben, amelynek létezésére sincs bizonyíték. Amúgy akinek van egy kis esze, az rájön, hogy a kereszténységet bizony zsidók találták ki, az izraelita vallás folytatásaként.

3-as, ezekben valóban igaza lehetett Dolfinak:

"Egyszer a keresztény szellem volt nála a zsidó szellem ellentéte, máskor azt nyilatkozta róla, hogy a kereszténységet a zsidók találták ki a harcos árják meggyengítésére."

"Aztán volt olyan, amikor azt mondta, hogy ő bizony ateista és milyen jó lenne, ha minden német az lenne, mert akkor végre az egész német nép valódi, materiális problémák megoldásával lenne elfoglalva és nem képzelegne mesebeli dolgokról."

2016. jún. 13. 08:33
 13/14 anonim ***** válasza:

"Nem hittek el minden baromságot, amit kétezer éves, elavult könyvekben írnak."

LMAO Hitler egészen konkrétan kerestette a Szent Grált, hogy természetfeletti legyőzhetetlenséget biztosítson magának, hát persze, hogy nem nyalt be minden hülyeséget.. :DDDDDD

Amúgy H. jó diktátorhoz méltóan nem akarta, hogy az egyháznak hatalma legyen az emberek felett, ezért jócskán próbálta megnyirbálni, ahol csak tudta (pl rengeteg egyházi iskolát záratott be - olvasd el azt a wikipedia linket, amit linkeltem, ott leírják részletesen, hogy mi hogy volt)

A vallásra csak azért volt szüksége, hogy az emberekben létrehozzon egy összetartozás eszmét. A német keresztények összefognak a csúnya gonosz zsidók ellen, vagy valami ilyesmi; de itt persze a "németen" volt a hangsúly, mert hülye lett volna komolyan arra biztatni a népét, hogy az államon kívül másnak is meghunyászkodjanak. Nem konkrétan a vallással volt baja, hiszen ő is hívő volt - inkább okkultista, mint keresztény, hanem az egyház befolyásával.

2016. jún. 13. 17:52
 14/14 anonim válasza:
Nem volt vallásellenes csak keresztény és zsidóellnes mert a kereszténység a zsidó vallásból ered és a zsidokat gyűlölte a legjobban (én is)
2016. jún. 29. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!