A migránspártiak hogy értékelik XVI. Benedek migránsokkal kapcsolatos nyilatkozatát?
A migráció támogatói előszeretettel hivatkoznak a kereszténységre és a pápai nyilatkozatokra, amikkel csak "annyi" probléma lenne, hogy pontosan utána nézve a Biblia abszolút nem támogatja a migrációt, lehet citálni, de az "elvinné" a kérdést, a pápák meg szintúgy nincsenek egységes állásponton, I. Ferenc most nyíltan támogatja, de "elődje", XVI. Benedek meg nyíltan ellenzi és hajlamos leminősíteni őket, ilyenkor melyik pápa nyilatkozata mérvadó ?
XVI. Benedekre azért lehet hivatkozni, mert ő "csak" nyugdíjazott és nem lemondott pápa.
Nem ismerem a nyilatkozatát. Bemásolnád?
Egyébként én nem vagyok keresztény, szóval számomra az ő véleménye nem mérvadó, de attól még tudom értékelni a saját szempontjaim szerint.
#3:
XVI. Benedek a vallásukon keresztül "támadta" őket, hogy „Mutasd meg nekem, mi újat hozott Mohamed, és csak rossz és embertelen dolgokat fogsz találni, mint az a rendelkezése, hogy az általa hirdetett hitet karddal kell terjeszteni ?”
Az egy dolog, hogy ezt még jóval a migráció előtt nyilatkozta, de azóta is fenntartja véleményét, hogy a vallások nem egyenlőek és láthatjuk, hogy akik özönlenek, Pakisztántól kezdve az afrikai feketékig legalább a fele muszlim, és képtelenek beilleszkedni annak köszönhetően. És a pápai véleményen túl, hitetleneknek nem csak a keresztények és más vallásúak számítanak, a siíták és szunniták is kéjjel ölik egymást, annak nincs sok értelme, hogy Afganisztán helyett Európában öljék egymást és minkre is rátámadnak.
# 2/4 Időpont ma 19:05
Ezt senki nem mondta, hogy jönnek ezek megint ide?
# 7/8 Időpont ma 19:24
Az meg teljesen jogos volt.
Ferenc pápa nyilatkozatai az ellenvélemény lett, amikor a kormánypropaganda elővette, hogy amolyan isteni kinyilatkoztatásként, hogy ők megvédik a kereszténységet a KDMP-vel.
Te is úgy fogalmazol, mintha egy milliárd embert akarnának idetenni örök életükre, és ezt támogatnák itt. Közben meg távolról sem így van.
Nagy kavar megy itt. Szóval Benedek valóban nyilatkozott valami hasonlót nem sokkal bekitatása után, aztán bocsánatot is kért érte később, miután heves tüntetések törtek ki.
DE: Benedek az iszlámról beszélt, nem a bevándorlásról.
Ferenc a menekültek segítéséről papol, ahogy mi migránspártiak is.
Egyedül az európai szélsőjobb riogat milliónyi bevándorlóval és eliszlámosodásról, miközben mind Ferenc, mind a mi számunkra teljesen lényegtlen kérdés, hogy milyen vallásúak érkeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!