Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Migráns barátok, a Dalai Láma...

Migráns barátok, a Dalai Láma migránsokkal kapcsolatos álláspontja elfogadható számotokra?

Figyelt kérdés

link: [link]

"Európa, például Németország, nem lehet arab ország. Németország az Németország. Morális szemszögből nézve is úgy vélem, a menekültek befogadása csak ideiglenes lehet. A cél, hogy visszatérhessenek eredeti hazájukba és újjáépíthessék azt."

2016. jún. 1. 12:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
9%

Ameddig az "Európai Egyesült Államok" létrehozását, és a nemzetek eltörlését akár csak szóba is hozzák, addig a "migránssimogatók" azok malmára hajtják a vizet. Akár akarják, akár nem, akár elismerik, akár nem.

A kérdés csak az, hogy a simogatóknak lesz-e a háborúk végén energiájuk, sút segítségük a visszatelepítéshez. Kapnak-e majd ahhoz is pénzt?

A zsidókhoz nem lehet más népet hasonlítani. A mai napig volt erejük, összetartásuk a másokkal való keveredés megelőzésére. Néhány kivételtől eltekintve. Szoros közösség maradtak, ellentétben mindenki mással.

Az "integrációs programok" igazából szétszórnák a migránsokat, elvennék tőlük a közösségeiket, közösség híján már nem tudnának visszatérni. Ezért jobb a hazájuk határai körül tartani őket.

2016. jún. 1. 16:27
 12/27 A kérdező kommentje:
#11, köszönöm értékes hozzászólásodat, nagyon egyetértek veled!
2016. jún. 1. 17:09
 13/27 anonim ***** válasza:

# 2/12 Időpont ma 13:22

Most komolyan egy blikk cikk _CÍME_ a legjobb ellenérved? Komolyan?

2016. jún. 1. 17:38
 14/27 A kérdező kommentje:

#13, ezt már vártam, köszönöm, hogy nem hagytál csalódni!

Magába a cikkbe úgy tűnik, nem mertél belekötni, mivel "A Láma a Franfurter Allgemeine Zeitung című újságnak adott interjúját a Daily Mail szemlézte". És hát ezek az újságok kevésbé támadhatók. Támadod hát a Blikk címadását. Ez jellemző rátok.

Az, hogy a cikket is csak a Blikk hozta le eddig azt mutatja számomra, hogy a magyar sajtó is még "vár az engedélyre". Nagyon beszariak - vagy szolgalelkűek? - a magyar újságírók, nem igazán mernek - akarnak? - eltérni a fősodortól. A Blikk cikk címe erre utal, és én teljes mértékben egyetértek vele. Nyugodj meg, az ÉS-től, HVG-től és társaitól nem várok ilyen címet!

2016. jún. 1. 18:23
 15/27 anonim ***** válasza:

# 14/14 Időpont ma 18:23

Megpróbálsz nagyon okosnak látszani, csak épp nem sikerül. _TE_ voltál az, aki a címével érvelt. _ÉN_ pedig voltam az, aki kiröhögtelek emiatt. :-)

2016. jún. 1. 18:57
 16/27 A kérdező kommentje:
#15, én most is azt mondom, hogy a cím találó, mert egyezik a nézeteimmel és ismereteimmel. Te érvelsz azzal, hogy nem lehet komolyan venni, mert Blikk, ami nem érv.
2016. jún. 1. 19:37
 17/27 anonim ***** válasza:

# 16/16 Időpont ma 19:37

"én most is azt mondom, hogy a cím találó, mert egyezik a nézeteimmel és ismereteimmel."

Csak attól még ez egy hazugság. Élhetsz álomvilágban, csak akkor tudj róla.

"Te érvelsz azzal, hogy nem lehet komolyan venni, mert Blikk, ami nem érv."

1) Én azzal érvelek, hogy az, hogy a cikk címébe egy szennylap ír valamit, az nem lesz isteni kinyilatkoztatás, és megváltoztathatatlan igazság. Amire egyértelműen utalsz, lásd #2.

2) Továbbra is a cikk _CÍMÉRŐL_ beszéltem, ahogyan te is, #2-ben. A tartalmához meg semmi köze a Blikknek. Egyedül a címet adták ők, bulvárszennylap mintájára szépen el is rontották.

2016. jún. 1. 20:11
 18/27 anonim ***** válasza:

Elfogadható álláspont, és ezt valltam akkor is amikor a keletinél segítettem őket, és most is mikor nincsenek itt. A cél az hogy minél kevesebb probléma nélkül átvészeljék nálunk a hazájukban zajló háborút, majd visszatérjenek oda, és újjáépítsék azt.

Az integráció elsődleges célja a problémák elkerülése: Nem tudjuk meddig maradnak, meddig lesz háborús övezet az otthonuk, addig is tanuljanak meg beilleszkedni átmeneti hazájukba. Ha még sok évig húzódik a háború, a következő generáció már az európai értékrendek szerint nőjön fel, vegye át azokat, beszélje a nyelvet stb.

"kimondta a menekültekről, amit eddig senki sem mert!"

Merkel echte ugyanazt mondta amit a Dalai Láma: A menekültek visszatérnek hazájukba amint biztonságos lesz. A migránsokkal (tehát nem menekülő, csupán opportunizmusból itt lévő bevándorlók) kapcsolatban nem mondott ilyet, ők illegálisan tartózkodnak Európában. Az "itt maradnak örökre" hisztériát a jobbos tömeg keltette, és ők mosták össze a menekült és a migráns fogalmát is. Szó se volt arról hogy mi most befogadjuk a térség teljes lakosságát és örökre itt is maradhatnak. Ez már a jobboldal hisztije.

A Daily Mail mellesleg egy tabloid, pont mint a Blikk. Nem kredibilis, nincs nívója, és az erősen jobbos bias náluk is megvan. A politikával komolyabban foglalkozók nem veszik komolyan a DM-t.

2016. jún. 2. 14:22
 19/27 anonim ***** válasza:

Nem a Dalai láma egy szót sem mondott arról, hogy "európai értékrendek " szerint tartsuk addig a jöttmenteket, amíg haza nem tudnak menni.

NEM szabad összekötni a segítségadást politikai célokkal.

Hagyni kell őket a saját kultúrájuk szerint élni, nem szabad beavatkozni, hogy hogyan áljenek.

Az integráció erőszak a saját kulturális normáikon. Amiket ők maguk alakítottak ki maguknak évszázadok alatt és pont megfelel nekik. A fejlődést is rájuk kell bízni, a saját tempójukban.

Majd az ő nőik is megvívják, elérik a saját egyenjogúságukat, nem szabad kívülről rájuk erőltetni.

Ezért kell a saját helyük közelében, a saját kultúrkörükben tartani őket a helyzet tűrhetőve -maguknak, a korábbi helyzethez viszonyított tűrhetőve, NEM a mi mércénk szerinti tűrhetővé- válásáig, amikor hazamehetnek.

A néhány, akinek valós és bizonyítható, a tömegnél súlyosabb indoka van az Európában történő várakozásra, azt se "integráljuk" nincs hozzá jogunk, hogy a természetes fejlődési folyamataikat befolyásoljuk, megzavarjuk.

Ha forradalomra lesz szükségük, azt vívják meg a saját helyükön. Idegenben húzzák meg magukat, amíg kell, minimális megzavarásával a segítőkész országok eredeti helyzetének.

Semmi mecset, meg dzsámi, meg sária, semmi térfoglalás.

Aki pedig misszionáriusként az ő kulturkörükbe, fejlődésükbe akar beavatkozni, az menjen oda hozzájuk, a természetes közegükben térítse őket, ne Európában integrálgasson kényelmesen.

2016. jún. 2. 15:21
 20/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Úgy látom, a legtöbben elfogadjátok, elfogadjuk a Láma álláspontját, a többi számomra részletkérdés.

2016. jún. 2. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!