Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyennek gondoljátok a...

Milyennek gondoljátok a helyzetet?

Figyelt kérdés

A média annyira torzít igazából, hogy nem tudhatjuk mi a teljes valóság. Viszont, ha belenézünk, akkor láthatjuk, hogy a menekültáradat egy tehernek készült... Leszívni európát, innentől kezdve belső konfliktusok alakulnak ki, akár országok, akár kormány-emberek között. Szerintem nem az volt a cél, hogy így áramoljanak be a terroristák, hanem miután összekapnak az országok, nem figyelnek rájuk annyira... Persze az is gyanús, hogy rengeteg a férfi (erő, akár azonos nemmel akár nőkkel szemben).

Ti hogyan gondolkoztok erről? Esetleg teljesen nyugodtak vagytok és úgy gondoljátok, hogy meg fog oldódni?

(Egyébként ez a kérdés csak kíváncsiságból született, az emberek véleményére vagyok kíváncsi. :) )

2016. máj. 29. 15:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"ha belenézünk, akkor láthatjuk, hogy a menekültáradat egy tehernek készült"

Ezt mégis miből szűrted le? És kik okozzák?

Szerintem mindig érdemes a legegyszerűbb választ nézni. Polgárháború van -> a menekülttáborokban az élet kilátástalan, főleg az elhúzódó harcok miatt -> akkor irány az EU.

2016. máj. 29. 16:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Abból szűrtem le, hogy lehetséges, hogy az Iszlám teret is próbál szerezni, viszont a menekültek által konfliktust tud előidézni az európai országok közt. Olyan "sült galamb" effektus.
2016. máj. 29. 16:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Iszlám Állam max., Iszlám nemigen.

A kérdésre is válaszolva, az IS több figyelmet kapott a menekültáradatnak (és főleg a terrortámadásoknak) hála mint eddig soha. Annyira ignoráljuk őket, hogy a menekültválság kezdete óta kaptak plusz francia és orosz gépeket a nyakukba.

"Persze az is gyanús, hogy rengeteg a férfi (erő, akár azonos nemmel akár nőkkel szemben)."

A férfi munkaképes, strapabíróbb. Elmegy nyugatra, szerez pénzt, hozza a családját, nőkkel, gyerekekkel együtt. Nem atomfizika ez, és nem is "katonák" beszivárogtatása.

Ott bukik a dolog, hogy vagy menekülttáborban ragadnak, bevétel nélkül, vagy képzetlenségük miatt nem keresnek eleget ahhoz hogy a többieket áthozzák.

Ha sikerül is összeszedni elég pénzt, akkor legális útvonalon hozzák vissza a családot, nőstül, gyerekestül, nem a menekültek által használt útvonalon, tehát még az "elvártnál" is kevesebbet fogsz találni táborokban.

"Esetleg teljesen nyugodtak vagytok és úgy gondoljátok, hogy meg fog oldódni?"

Teljesen nyugodt vagyok.

1. Magyarország nincs az élvonalban, lófsz se akar itt élni. Ha I. Orbán Ramszesz fáraó üzenete nem ijeszti meg Brüsszelt és betelepítenek ide 5 ezer migránst, heteken belül visszamennek Ausztriába.

2. A várható menekültek száma még mindig hangyapocsnyi Európa lakosságához képest.

3. A problémák okozója a gettósodás, azt pedig meg tudjuk akadályozni.

2016. máj. 30. 15:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Természetesen az Iszlám Államra gondoltam! :) Köszönöm a válaszokat!
2016. jún. 1. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!