Az egykori náci Németország hova juthatott volna ügyesebb politikával, fegyverfejlesztéssel és taktikával?
Vajon legyőzhették volna a Szovjetúniót, az angolokat és elkerülhették volna amerika hadüzenetét? A háború után pedig övék majdnem egész európa, miközben békében vannak az amerikaiakkal.
Ha ez nem is, mi a maximum amit elérhettek volna?
Félreértés ne essék, nem vagyok náci, csak elgondolkoztam, mi lett volna, ha Hitler nem kontárkodik bele például a harckocsi fejlesztésbe vagy a hadvezetésbe.
Amennyiben Hitler "oszd meg és uralkodj" politikát folytat a legyőzött országokban, tehát a legyőzött népeknek jobb életet és nagy függetlenséget ígér, akkor könnyebben váltak volna a csatlósává. Így több, motiváltabb haderőt szerezhetett volna belőlük és kevesebb német csapatott kellett volna ott állomásoztatni.
Anglia legyőzése nem sokon múlt, ha továbbra is a reptereket bombázzák a városok helyett sikerülhetett volna, csak ugye Hitler...
Majd ha teljes erejükkel Oroszország ellen fordulnak, miközben Japán is az Oroszokat támadja Amerika helyett, akkor az oroszoknak kampec.
Ehhez vegyük hozzá, például a harckocsikat. Egy harckocsi akkor jó, ha van belőle elég és a harctéren is megállja a helyét. Vagyis a gyári munkás egy munkaóra alatt mennyi harcértéket állít elő. E mutató tekintetében a szerintem németek nagyon alulmaradtak az oroszokkal szemben. A Panther még csak-csak(a háború végén), de a Tigris és a Királytigris nagyon pocsék volt ebből a szempontból.
'A Panther még csak-csak(a háború végén), de a Tigris és a Királytigris nagyon pocsék volt ebből a szempontból.'
Azt megnéztem volna, hogy adod be egy megalomán vezetőnek, nincs szüksége ezekre a nehéz dögökre :)
Sztálin is megalomán volt, csak ő belátta, hogy jobb ha nem folyik bele a hadvezetésbe és fegyverfejlesztésbe. Ennek eredményeként az orosz mérnökök a győzelmükhöz legoptimálisabb harckocsit tervezhették a T-34-el.
Mivel a németek valamivel előrébb voltak technológiában – leszámítva talán a fémmegmunkálást – képesek lettek volna a T-34-nél jobb harckocsi gyártására egységnyi munkaóra alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!