Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogyan gondolkozhatnak a...

Hogyan gondolkozhatnak a német vezetők, Merkellel az élen ennyire bután és felelőtlenül a menekültpolitikát illetően? Nem az lenne a logikus, ha ők maguk mennének a közel-keletre kiválasztani a képzett menekülteket?

Figyelt kérdés

Egyrészt állandóan arra hivatkoznak, hogy így próbálják megoldani a demográfiai és az ebből származó gazdasági problémákat, ami szerintem már eleve egy bukott kísérlet. De ha már mindenképpen más földrészről származó embertömegeket akarnak befogadni, akkor nem az lenne logikus, ha nem a határokon fogadnák be az ellenőrizetlenül özönlő emberáradatot, hanem lezárnák a határokat, és ők maguk szállítanának be a menekültek közül maguknak kellően képzett embereket?

A menekültek jelentős része hozzájuk akar menni, csak éppen nagyon sok helyről mennek, a nagy részük alulképzett, sőt sokukról azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán kicsodák. Nem lenne jobb, ha ők maguk mennének értük, és a határaikon senkit sem engednének be ebből az emberáradatból?

Így el lehetne kerülni azt, hogy a többit ráerőltessék a többi országra azok akarata ellenére, és nem lenne ez az egész ostoba kvótakérdés, ami eleve nem is megvalósítható a gyakorlatban véleményem szerint.

2016. máj. 5. 22:47
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Most annyit írok még erre, hogy ez az egész egy kényszerhelyzet. Mindenekelőtt meg kell védeni az EU határait!

Nem furcsa, hogy már mióta erről beszélnek, lassan egy éve megy ez az egész, és szinte semmi döntő fontosságú dolog nem történt e tekintetben? Mert én azt nem tekintem annak, hogy a törökökkel hagyja magát zsarolni az unió ahelyett, hogy saját maga cselekedne! Valahol érthető az, hogy ennyi ország nem tud dűlőre jutni, de ez így már tényleg kezd egy tragikomédiához hasonlítani. Nem furcsa az, hogy mindig csak arról hallani, sőt most már Merkel is arról papol, hogy meg kell védeni a határokat, de valójában semmit sem tesz sem ő, sem pedig az unió ennek érdekében? Addig pedig nincs értelme beszélni az államoknak elosztásról, amíg nem lehet tudni, hogy mennyien jönnek. De ahogyan írtam a kérdésem alatt, ez a kvóta elgondolás szerintem halva született gondolat. Amíg pedig nincsen külső határvédelem, addig egyes tagállamok kénytelenek maguk kényszerből cselekedni kerítésekkel, meg szigorított határellenőrzésekkel. Nem szórakozásból teszik ezt, hanem amiatt, mert az uniós vezetők ilyen tétován és érthetetlenül viselkednek, ráadásul a legfőbb probléma sincsen megoldva, hogy végre béke legyen a közel-keleten!

Majd holnap estefelé újra feljövök.

2016. máj. 6. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!