Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért hiszik hogy az USA...

Miért hiszik hogy az USA integrálta a négereket?

Figyelt kérdés

a feketék 32%-a kerül börtönbe élete során

több mint 50 százalékos a munkanélküliség(new yorkban ez a szám 73%)

a feketék átlagos intelligenciája 80 a fehéreké 101 a sárgáké 106 a zsidóké 118.

Bajnai miért olyantól kér segítséget ahol nem tudták megoldani a kisebbségi integrációt?

2010. ápr. 6. 10:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
A négerek között elég sok diplomás van, tanárok, orvosok, ügyvédek. Persze van egy bizonyos réteg, de nem ők teszik ki a feketék túlnyomó részét. Én is egy egyetem közelében lakom, nagyon sok a fekete diák, és tankönyvekkel a kezükben azért nem az a tipikus harlemi hangulat van a levegőben.
2010. szept. 24. 00:01
 22/23 anonim ***** válasza:

Honnan veszed ezeket az adatokat? (forras?)

Nem feltetlenul arrol van szo, hogy a feher ember nem hagyja beilleszkedni a feketet 100%-osan, hanem

(1) a feketek nem is akarnak beilleszkedni, hisz ok nem feherek, miert kellene a volt elnyomokhoz idomulni vagy masnak latszani, amik, mikor van sajat kulturajuk, zenejuk, dialektusuk stb.

(2) nem kell tulsagosan visszamenni a tortenelemben ahhoz, hogy az elnyomast, szeparaciot lassuk. Meg par evtizede is teljesen mas volt a feketek megitelese, jogaik vagy azok hianya. Generaciok kellenek minden valtozashoz, de amig egy mai fekete fiatal azt tudja mondani, hogy utalom a fehereket, mert ezt meg azt tettek a nagypapammal, addig mit varunk? Nem kell visszamenni a polgarhaboru elottre, hogy megtestesedjen a kikozosites. Akiknek a szulei, nagyszulei az elmult evtizedekben eltek (marpedig mindenkinek), azok tudjak, hogy mi volt regen es nem ugy neznek a feher emberre, hogy "en ilyen akarok lenni", hanem ugy, hogy valamit tettek vele ezek az emberek es ezert probal elegtetelt nyerni.

A fekete ember nem akar olyan lenni, mint a feher, nem ertem, hogy miert is kellene? Az a jo az USA-ban, hogy mindenfele ember egyuttel ugy, hogy abszolut nem zavarja a masik hattere. Rengeteg dolgos, kedves fekete embert ismerek, akik nem a feher embert latjak bennem, olyan vagyok, mint masok es nekem is olyanok ok, mint masok. Mindenfele ember van, jo es rossz; borszintol fuggetlenul. Attol fugg, hogy neked felig tele van-e a pohar vagy felig ures. Ilyen alapon van jo es rossz fekete. Az pedig nem igaz, hogy a feketek mind gettoban elnek. A gettoban a szegenyek elnek (white trash is) es azert el tobb fekete a gettokban, mert ok tartoznak a szegenyebb reteghez (nem mindegyikuk am...). Meg mindig nem olyanok az eselyeik, mert belejuk van kodolva a mult, mashogy nevelkedtek es ez generaciorol generaciora oroklodik.

Kapitalis hiba a feketeket a romakhoz hasonlitani. A cigany egy vandor nep, teljesen mas a kulturalis hozadekuk, mint az afro-amerikaiaknak. Miert kell oket osszehasonlitani? Nagyon sok rendes fekete ember van, nem segelyeken elnek (mondjuk itt az allam eleve nem hagyja az embereket eloskodni - ezt kellene atvenni!)

Egyebkent mondjal mar egy peldat sikeres kisebbsegi integraciora? Egyaltalan mi az a kisebbsegi integracio? A kisebbsegnek epp az az ertelme, hogy fennmarad, nem asszimilalodik teljesen. Mi a problema ezzel? Talan mindenkinek egyformanak kellene lennie?

2010. szept. 24. 11:37
 23/23 anonim ***** válasza:
bocsanat, egyutt el-t akartam irni*
2010. szept. 24. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!