Az USA-ban magasabb az életszínvonal, mint Nyugat-Európában?
Sógoréknál dolgozom,ezért össze tudom hasonlítani.
Ausztriában illetve, Amerikában közel azonos az egy főre jutó GDP.
Viszont, az osztrákok valamivel szerényebben élnek.Persze, Magyarországhoz képest, ég és föld.
Amerikában, mintha többet megengedhetnének maguknak az átlagemberek, a középosztály gazdagabb.
Az adók elég alacsonyak.
Az üzemanyag is olcsóbb jóval, mindenki autóval jár.
Az autók után is sokat kell adózni.
Igaz, több autó van náluk, mint Magyarországon, de Amerikától messze lemarad ebben.
Amerikában, nem kell annyit adózni utána, sokszor 2-3 jármű is van egy családnál.
Illetve nagyobb házakban is laknak az amerikaiak.
Ausztriában elég drága étteremben enni (átlagos étterem), Amerikában annyira nem.
A nővérem alig 6 éve költözött L.A-be és idén vettek egy szép nagy házat (részben hitelböl), mellette sokat utaznak és most gyereket szeretnének. A férjét itt ismerte meg az egyetemen, de mindent ketten teremtettek meg maguknak. A nővvérem laboraszissztens a férje programozó.
Valóban jó a fizetés, de ez mellé ott a sok stressz, hogy bármikor elküldhetik őket, mert olyan a munkaszerződésük.
Ausztriába én dolgoztam (nyári szünetben, diákkéént) és nem volt rossza a fizetés, de L.A azért jobb.
Attól függ mennyi pénzed van. Amerikában ha szegény vagy, akkor meghaltál. Ausztriában jó a szociális háló.
Viszont ha legalább középosztálybeli vagy, akkor az általad leírt okok miatt Amerikában császár lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!