El Salvador nagyon rossz közbiztonságilag?
Olvastam, hogy kissé vészes a közbiztonság, de mérföldekkel jobb, mint a szomszédos Honduras vagy Guatemala. Valaki azt is írta, hogy a kisvárosiak, falusiak nagyon kedvesek a turistákkal.
És aki lakni megy oda?
Szívesen tanítanék ott nyelveket (német, orosz), de mennyire lehet megbízni az országban? Magyarországról szerveznek oda turistautakat is, ebből gondolom, hogy nem lehet annyira vészes.
Tudom, hogy a világ legveszélyesebb városai listán szerepel San Salvador is, de több város nem szerepel ott az országból.
Ha valaki odaköltözik, de mondjuk este nem megy ki a lakásból, úgy érheti baj?
Világ legveszélyesebb országa??
Az nem Mexikó?
Vagy ezt honnan vetted?
Nem hiszem, hogy Irak/Afganisztán/Szíria jobb lenne.
60%-os!
Amit te leírtál, az pont, hogy Mexikóban van. Ott van jelenleg súlyos drogháború már több éve. El Salvador is veszélyes, ott is sok a gyilkosság, de annyira még nem elfajzott a helyzet, mint Mexikóban.
Nagyon rossz.
A helyzet meg egyre romlik. Az országot gyakorlatilag 2 nagy fegyveres bűnbanda tartja rettegésben, olvastam már olyat is, hogy egy vállalkozást sem tudsz már úgy indítani, hogy ne kelljen egyiknek védelmi pénzt fizetni. Napról napra több a gyilkosság, a szülők meg már bújtatják a gyereküket a toborzók elől. Pont nemrég olvastam, hogy egyre több szülő nem engedi a gyerekét iskolába, nehogy a bandák lecsapjanak rájuk. El Salvadorban nagyon súlyos a helyzet, ennél még Guatemala is mérföldekkel jobb és biztonságosabb. Ha nem tesznek gyorsan valamit, egyszerűen ki fog törni a nyílt bandaháború az országban.
Ha mindenképpen abba a térségbe akarsz menni, akkor Guatemala vagy Honduras. Honduras is veszélyes, de nincs elharapózva a helyzet ilyen szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!