A nemi eroszaknak semmi koze a szexhez, ugyanakkor a szexizmus osszefugg a nemi eroszakkal?
Feminista oldalon olvastam az alabbit:
A nemi erőszakról történő beszámolók nem tehetik nevetségessé az áldozatokat, és nem banalizálhatják a bűncselekményt, például azzal, hogy a megerőszakolást a szexszel hozzák összefüggésbe. A nemi erőszaknak semmi köze nincs a szexhez.
A szexizmust és a diszkrimináció más formáit valódi problémákként kell értelmeznünk, és a nemi erőszak alapjaként. Fel kell ismerni, hogy a médiában megnyilvánuló szexizmus közvetlenül összefügg a nemi erőszakkal.
Szerintem úgy kell érteni, hogy semmi köze a szexhez. Hogy az nem két ember szexuális kapcsolata. Nem a vágy az alapja. Hanem az erőszak, a kihasználás, a megfélemlítés, a megalázás.
És azért függ össze a szexizmus a nemi erőszakkal, mert ha valakit tárgyként kezelnek, szexuális eszközként, nem egyenlő félként, akkor benne van lehetősége annak is, hogy ez nemi erőszakhoz vezet.
Nem vagyok feminista, de én így értelmezem.
A radikálisok összehordanak hetet-havat...
Pl egy közismert antifeminista oldal engedélyezett megjelenni egy olyan cikket, amiben egy pasi azon panaszkodott, hogy a felesége hordja a nadrágot a kapcsolatukban, ami Isten ellen való, és a világvége egyik előjele (ha nagyon szeretnétek, megkereshetem)
Nem kell minden idióta minden szavának nagy jelentőséget tulajdonítani...
#4 Érdekes, hogy az itt pitsogó 30 éves szűz pasik pont az ilyen nyomorukra hivatkoznak, amikor azt akarják, hogy komolyan vegyék őket. "Hánynak tőlem a nők, szóval az én szavam sokat ér"
No mindegy, ez nem támadás, csak egy észrevétel...
Mondjuk a nemi erőszak tényleg inkább a puszta megalázáshoz és a dominancia fitogtatásához áll közelebb, mint egy nemi együttléthez, viszont a szexizmushoz nincs sok köze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!