A nagymértékű alijázás annak a jele, hogy a zsidók megpattannak a süllyedő hajóról?
Növekszik a terrorveszély, illetve az arabok száma is.A migrációs válság, még rá is tesz pár lapáttal.
Megoldások helyett, betelepítenek, ami nem megoldásnak nem nevezhető.
A zsidó lakosság is érzi ezt és megpattannak a süllyedő hajóról, van is nekik hova.
Ott ugyanis, az állam az ő érdekeiket nézi.
Az Európára leselkedő két legnagyobb veszélyforrás ma egyrészt a radikális, univerzalista iszlamizmus és az európai projektért is felelős, szintén radikális, univerzalista progresszív ideológia.
Az utóbbinak a következménye az előbbi.
A nagymértékű alijázás annak a jele ,hogy a helyi arab közösségek elborult agyú tagjai inzultálják a helyi zsidókat ,közbe Netánjáú minden helyi zsidóval azt akarja elhitetni ,hogy a cionizmus nagyon jó és ,hogy a cionizmus a zsidóság....stb
Ami NAGY tévhit!
Az alijázáshoz pedig ajánlom figyelembe a Teitelbaum Jóel rabbitól a Vájóél Mojsé ,"visszatérés a Szentföldre" (jísúv erec jiszróel) c. részét.
Üdv!
"A nagymértékű alijázás annak a jele, hogy a zsidók megpattannak a süllyedő hajóról?"
Nem.
1) Mi volna a "süllyedő hajó?" Úgy érted, hogy Franciaországnak vége? Attól tartok, ez tévedés és nem gondolom, hogy a francia zsidók úgy látnák.
2) Nem csak a Charlie Hebdo elleni terrorakció, hanem több más merénylet miatt is úgy gondolhatták a francia zsidók, hogy a Francia Állam nem tudja, vagy nem akarja teljesíteni az államnak azt a kötelességét, hogy megvédje MINDEN állampolgárát, így õket is, ezért inkább hazatérnek õsi hazájukba.
Tdják ugyan, hogy ott is van terrorveszély, de azt is, hogy ott az állam MINDENT MEGTESZ polgárai biztonsága érdekében
Ami egyebeket illet, ma 11:11 nagyképû, tudalékos zagyvaságait nyugodtan elfelejtheted, bár annyi igaz, hogy Netanyahu és Izrael szívesen lá minden hazatérõ zsidót.
A szerencsétlennek fogalma nincs sem Izraelrõl, sem a cionizmusról, de a zsidó vallásból sem ért semmit, viszont valszeg pénzt kap Irántól, vagy araboktól, hogy ágáljon a cionizmus és Izrael Állam ellen.
Persze, ha e akarod olvasni egy jó vastag, héber, ráadásul "ráshi betükkel" írtkönyvbõl az un "vallási érveket" a cionizmussal szemben, jó munkát!
Azért megjegyezm, hogy a szerzõnél nem kisebb tekintélyû ( mert nem kisebb tudású ) rabbik 98% -nak épp ellenkezõ a véleménye, pont az, hogy az aliya helyes dolog.
( Voltaképp a könyv szerzõnek is az volt a véleménye, csak azt helytelenítette, hogy zsidó állam legyen. Amúgy ezzel a véleményével az EGYETLEN volt a zsidó vallási vezetõk között 1948-ban, amikor Izrael Államot tényelegesen helyreállították. )
A könyv szerzõjérõl érdemes még megjegyezni, hogy 1944-ben ki tudott menekülni az országból az un "Kastner-vonattal", a közösséget pedig, melynek vallási vezetõje volt, csaknem teljes egészében mggyilkolták Auschwitzban. A kevés túlélõ többége szerint a rebbe cserbenhagyta, elárulta õket.
( Nekem errõl incs véleményem, mivel nem voltam ott és nincs közeli személyes ismerõsöm sem, aki ott volt. Azt viszont tudom, a rebbe, a kpönyv szerzõje, mindvégig azt hirdette, hogy nem szabad elmenni az országból ( vallási alapon ). )
Kedves Kérdezõ,
mégegyszer szögezzül le: a zsidók úgy általában nem tartják sûlyedõ hajónak Európát, mégkevésbé rossz iránynak a progresszív ideológiát.
Egyáltalán, biztos, hogy jól értd ezeket az idegen szavakat?
progresszív = haladó, fejlõdõ, elõremutató;
ideológia = eszmerendszer.
Komolyan gondolod, hogy a fejlõdés, haladás káros? Vissza kéne másznunk a fára?
Ami meg a tegnap 11:11 által ajánlott, mint említettem jó vastag könyvet illeti és annak kapcsán a kérdést, hogy a cionizmus és Izrael Állam léte jó, vagy rossz, elfeledtem egy lényeges dolgot:
A könyv szerzõje, Teitelbaum Jóel rabbi - mint ugyancsak említettem - vallási alapon - helytelennek, rossznak, sõt a zsidóságra veszélyesnek tartotta a cionizmust és Izrael Állam helyreállítását, létét. Ezt fejtegeti abban a vastag könyvben, ami 1961-ben jelent meg és fejtegette sok más alkalommal,
DE soha életében nem vegtemedett volna olyasmire, hogy nyilvánosan, nagyközönség elõtt támadja aká a cionizmust, akár Izrael Államor. Ahhoz a maroknyi közösséghez, amelyik ilyesmit szokott, semmi köze nem volt, szóba nem állt velük. A könyvet sem a nagyközönségnek szánta, hhanem tanult rabbiknak. Azért van, mint említettem ráshi betûkkel. 1961-ben még nem volt internet.
Mert azt õ is tudta - talán sok másnál jobban - amit ma már a zsidók túlnyomó többségén, sok politikuson kívül a Vatikán és személyesen Ferenc pápopa is tud és hangozttat, hogy anticionismus = antiszemitismus, vagyis, hogy aki a zsidókat támadja, az zsidógyûlölõ, de aki Izrael Államot támadja, az is, mert az anticionism az antisemitismus legújabb formája ( írta egy vatikáni irat még a 2000-es évek elején.
Azok a rabbik és zsidók, akik elfogadják az említett könyv érveléesét szintén nem "hirdetik" nézeteiket nyilvánosan, megelégszenek azzal, hogy ha másik zsidóval vitáznak, elmondják érveiket és persze maguk azokhoz tarják magukat. Tehát pl nem ismerik el Izrael Államot, ha ott élnek, nem fiaetnek adót és PERSZE nem vesznek igénybe semmi állami szolgáltatást, segélyt.
DE nem hirdetik ezt nyilvánosan, mert õk is tudják.
Akiket videókon láthasz, vagy olykor olvashatsz róluk, hogy tüntetnek meg "elõadnak", az egy maroknyi közösség, akik ezt arabok és Irán meg néha Soros pénzéért teszik.
Valük az összes többi zsidó ( az említett "csendes" anticionistákat is beleértve ) nem áll szóba, legfeljebb teljesen más kérdésekrõl ( hogylétük, stb ).
2-es vagyok:
"cionizmusról, de a zsidó vallásból sem ért semmit, viszont valszeg pénzt kap Irántól, vagy araboktól, hogy ágáljon a cionizmus és Izrael Állam ellen."
Igen, jól mondja kedves cionista hazafi barátom!
Engem a palesztinok,arabok és Irán pénzel ,csakis!
Most lebuktam! :O
Viccet félre téve:
Kérlek kérdező az ilyeneket -mint Nneduddgi- ne vedd komolyan -e témában- ,mert kb. olyan ,mint itt az elvakult nacionalisták.
"Persze, ha e akarod olvasni egy jó vastag, héber, ráadásul "ráshi betükkel" írtkönyvbõl az un "vallási érveket" a cionizmussal szemben, jó munkát!"
Pedig érdemes.
Itt angolul el is lehet érni:
De ha jól tudom németül is le lehet tölteni valahonnan.
Audió formátumba is lehet hallgatni:
https://www.youtube.com/channel/UCsXPSbTIRWer2v2OwJyKGFQ
Egyébként nem értem ,hogy a "ráshi betükkel" miért írtad idéző jelbe ,mivel tényleg Slomó Jícáki rabbi használta ezt az írást.
Meg egyébként aki ismeri -mint pl. én- annak könnyű a dolga ,de itt meglehet nézni a rásí típusú álefétet:
"Amúgy ezzel a véleményével az EGYETLEN volt a zsidó vallási vezetõk között 1948-ban, amikor Izrael Államot tényelegesen helyreállították."
És Amram Blau rabbinak más lett volna a véleménye?
"a zsidók úgy általában nem tartják sûlyedõ hajónak Európát, mégkevésbé rossz iránynak a progresszív ideológiát."
Ezzel egyetértek.
A progresszív ideológia attól függ ,hogy milyen irányba.
Meg aztán én Közép-Európán kívül nem élnék máshol.
"DE soha életében nem vegtemedett volna olyasmire, hogy nyilvánosan, nagyközönség elõtt támadja aká a cionizmust, akár Izrael Államor. Ahhoz a maroknyi közösséghez, amelyik ilyesmit szokott, semmi köze nem volt, szóba nem állt velük."
Ez nem igaz.
Épp ,hogy a satmar hasidim jó kapcsolatban van ,mondjuk pl. a NK-val.
+
Izraeli zászlót is szoktak égetni Kiryas Yoel-be pl. purimkor,lág bá'omerkor ,vagy yom ha'atzmout-kor.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!