Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik országokban nincs...

Melyik országokban nincs családi adókedvezmény?

Figyelt kérdés
Szerintem baromi igazságtalan,hogy ugyanazért a munkáért nekem kevesebbet fizetnek,mint annak,akinek gyereke van.
2016. jan. 29. 20:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem meg az lenne a legjobb, ha nem adnánk senkinek fizetést, csak onnantól kezdve, hogy megszületett a 3. gyereke.

De inkább csendben maradok, nem akarok ötleteket adni...

2016. jan. 29. 21:00
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

"Gyakorlatilag más pénzén,munkáján nevelik a gyerekeiket."

vs.

"A családi pótlék pont erre volt jó."

És szerinted a családi pótlékot kinek az adójából fizették? Eltaláltad: a tiédből.

2016. jan. 29. 21:01
 13/22 A kérdező kommentje:

"A családi pótlék akkor mire van?"

Én is pont ez mondom!

Az legalább igazságos.

Viszont nagyon dühítő,amikor még valaki szingliadót vezetne be,és a nyugdíjt is gyerekszámhoz kötné!

Gyakorlatilag a dolgozó embereket akarja megadóztatni,és nekik vissza semmi nem jutna.

Ez baromi igazságtalan!

2016. jan. 29. 21:02
 14/22 A kérdező kommentje:

"És szerinted a családi pótlékot kinek az adójából fizették? Eltaláltad: a tiédből."

Nem!

A családi pótlék mindenki adójából van!

Akinek van gyereke az is,és akinek nincs az is adózik!

Tehát a közösből veszik el!

A családi adókedvezmény pedig azt jelenti,hogy a gyerekesek kevesebbet adóznak!

És ugye itt megint azok járnak jól,akik magasabb keresetűek,mert az ő fizetésük magasabb,több pénz marad nekik!

Tehát nem a szegényebb családokat támogatják ezzel!

Aki meg gazdagabb,ne az én pénzemen akarjon már gyereket nevelni!

2016. jan. 29. 21:10
 15/22 A kérdező kommentje:

De nem jóléti ország vagyunk,akkor még el is menne!

Egy egyedülállónak sokkal nehezebb megélnie,mert senkire nem támaszkodhat!

2016. jan. 29. 21:12
 16/22 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, áruld már el, neked miért lesz jobb, ha a gyerekesnek is annyi lesz a nettója? Attól majd jobban alszol éjszaka? Vagy ez csak a szokásos "dögöljön meg a szomszéd tehene is!"-mentalitás?

Komolyan beszarok ezen a magyar társadalmon, h itt már a gyerektől sajnálják a pénzt.

2016. jan. 29. 21:16
 17/22 A kérdező kommentje:

"Komolyan beszarok ezen a magyar társadalmon, h itt már a gyerektől sajnálják a pénzt"

Nem a gyerektől sajnálom!

Erre van a családi pótlék!

Ezzel védik a gyerekeket,ha felelőtlen szülők közé születnek.

Nem a "szomszéd tehene dögöljön meg"

Ha valaki jobb,többet dolgozik azt elismerem.

Ez viszont nem erről szól,hanem egy lehúzás,mások kihasználása.

A gyerekvállalás egy komoly kérdés,és elsősorban a saját fizetésére alapozva vállaljanak az emberek gyereket.

Ne mások pénzéből akarjanak megélni sokadmagukkal.

Közben az egészségügy romokban,stb.

Pedig a gyerekesek azt is többször veszik igénybe.

2016. jan. 29. 21:23
 18/22 anonim ***** válasza:
75%
Ekkora hisztit levágni és okolni a családos embereket.... szedj össze valami csajt és csináljatok gyereket majd kössétek össze a életeteket, és meglátod, hogy ha a kölök új rucit kér, meg gyógyszereket akkor átérzed, hogy miért is kell a plusz jövedelem a családnak.
2016. jan. 29. 21:33
 19/22 A kérdező kommentje:

"Ekkora hisztit levágni és okolni a családos embereket.... szedj össze valami csajt és csináljatok gyereket majd kössétek össze a életeteket, és meglátod, hogy ha a kölök új rucit kér, meg gyógyszereket akkor átérzed, hogy miért is kell a plusz jövedelem a családnak.

"

Én is lehetek beteg.

És akkor helyettem nem dolgozik senki.

Pont ez a baj.Az emberek akkor is bevállalják a gyereket,ha nincs kielégítő fizetésük,mondván majd másoktól elvesszük!

2016. jan. 29. 21:37
 20/22 anonim ***** válasza:

Ez egy társadalompolitikai intézkedés a kormánytól.

Ezzel akarják ösztönözni, támogatni a dolgozók gyermekvállalását. És azért főleg a három és több gyermekes családokat támogatják, mert jellemzően 1-2 gyereket egyébként is mindenképpen szeretnének a párok, de a 3. bevállalásánál már nagyon számítanak az anyagi terhek. A CSOK is ehhez igazodik.

Hogy miért inkább az adókedvezményt favorizálja a kormány, míg az MSZP megszüntetné és helyette a szegényebbeknek, rászorulóknak nyújtott magasabb családi pótlékot támogatják az mögött a baloldal-jobboldal közötti hagyományos ideológiai szembenállás áll. A jobboldal szerint, aki megtermeli, megkeresi a pénzt, úgy igazságosabb, ha ő költheti el a családjára, míg a baloldal hagyományosan az egyenlőség mellett áll, tehát minden családnak, gyermeknek ugyanannyi járjon - igazságtalan, ha a képzetlenebb, kis keresetű, munkaerőpiacról kiszoruló, hátrányos helyzetű családok, gyermekeik jelentős hátrányt szenvednek, nélkülözhetnek.

2016. jan. 29. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!