Melyik országokban nincs családi adókedvezmény?
Szerintem meg az lenne a legjobb, ha nem adnánk senkinek fizetést, csak onnantól kezdve, hogy megszületett a 3. gyereke.
De inkább csendben maradok, nem akarok ötleteket adni...
"Gyakorlatilag más pénzén,munkáján nevelik a gyerekeiket."
vs.
"A családi pótlék pont erre volt jó."
És szerinted a családi pótlékot kinek az adójából fizették? Eltaláltad: a tiédből.
"A családi pótlék akkor mire van?"
Én is pont ez mondom!
Az legalább igazságos.
Viszont nagyon dühítő,amikor még valaki szingliadót vezetne be,és a nyugdíjt is gyerekszámhoz kötné!
Gyakorlatilag a dolgozó embereket akarja megadóztatni,és nekik vissza semmi nem jutna.
Ez baromi igazságtalan!
"És szerinted a családi pótlékot kinek az adójából fizették? Eltaláltad: a tiédből."
Nem!
A családi pótlék mindenki adójából van!
Akinek van gyereke az is,és akinek nincs az is adózik!
Tehát a közösből veszik el!
A családi adókedvezmény pedig azt jelenti,hogy a gyerekesek kevesebbet adóznak!
És ugye itt megint azok járnak jól,akik magasabb keresetűek,mert az ő fizetésük magasabb,több pénz marad nekik!
Tehát nem a szegényebb családokat támogatják ezzel!
Aki meg gazdagabb,ne az én pénzemen akarjon már gyereket nevelni!
De nem jóléti ország vagyunk,akkor még el is menne!
Egy egyedülállónak sokkal nehezebb megélnie,mert senkire nem támaszkodhat!
Kérdező, áruld már el, neked miért lesz jobb, ha a gyerekesnek is annyi lesz a nettója? Attól majd jobban alszol éjszaka? Vagy ez csak a szokásos "dögöljön meg a szomszéd tehene is!"-mentalitás?
Komolyan beszarok ezen a magyar társadalmon, h itt már a gyerektől sajnálják a pénzt.
"Komolyan beszarok ezen a magyar társadalmon, h itt már a gyerektől sajnálják a pénzt"
Nem a gyerektől sajnálom!
Erre van a családi pótlék!
Ezzel védik a gyerekeket,ha felelőtlen szülők közé születnek.
Nem a "szomszéd tehene dögöljön meg"
Ha valaki jobb,többet dolgozik azt elismerem.
Ez viszont nem erről szól,hanem egy lehúzás,mások kihasználása.
A gyerekvállalás egy komoly kérdés,és elsősorban a saját fizetésére alapozva vállaljanak az emberek gyereket.
Ne mások pénzéből akarjanak megélni sokadmagukkal.
Közben az egészségügy romokban,stb.
Pedig a gyerekesek azt is többször veszik igénybe.
"Ekkora hisztit levágni és okolni a családos embereket.... szedj össze valami csajt és csináljatok gyereket majd kössétek össze a életeteket, és meglátod, hogy ha a kölök új rucit kér, meg gyógyszereket akkor átérzed, hogy miért is kell a plusz jövedelem a családnak.
"
Én is lehetek beteg.
És akkor helyettem nem dolgozik senki.
Pont ez a baj.Az emberek akkor is bevállalják a gyereket,ha nincs kielégítő fizetésük,mondván majd másoktól elvesszük!
Ez egy társadalompolitikai intézkedés a kormánytól.
Ezzel akarják ösztönözni, támogatni a dolgozók gyermekvállalását. És azért főleg a három és több gyermekes családokat támogatják, mert jellemzően 1-2 gyereket egyébként is mindenképpen szeretnének a párok, de a 3. bevállalásánál már nagyon számítanak az anyagi terhek. A CSOK is ehhez igazodik.
Hogy miért inkább az adókedvezményt favorizálja a kormány, míg az MSZP megszüntetné és helyette a szegényebbeknek, rászorulóknak nyújtott magasabb családi pótlékot támogatják az mögött a baloldal-jobboldal közötti hagyományos ideológiai szembenállás áll. A jobboldal szerint, aki megtermeli, megkeresi a pénzt, úgy igazságosabb, ha ő költheti el a családjára, míg a baloldal hagyományosan az egyenlőség mellett áll, tehát minden családnak, gyermeknek ugyanannyi járjon - igazságtalan, ha a képzetlenebb, kis keresetű, munkaerőpiacról kiszoruló, hátrányos helyzetű családok, gyermekeik jelentős hátrányt szenvednek, nélkülözhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!