Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik országokban nincs...

Melyik országokban nincs családi adókedvezmény?

Figyelt kérdés
Szerintem baromi igazságtalan,hogy ugyanazért a munkáért nekem kevesebbet fizetnek,mint annak,akinek gyereke van.
2016. jan. 29. 20:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
45%

Sierra Leone ott biztos nincs.

Igazságtalan de sajnos egy családot nehéz ám eltartani, gondolom Te meg vagy egyedül élsz vagy segít a bnő,barát szülök vagy csak simán egyedül élsz. Úgy könnyebb ám. Gondolom ezt Te is tudod.

2016. jan. 29. 20:42
 2/22 anonim ***** válasza:
41%

"ugyanazért a munkáért nekem kevesebbet fizetnek,mint annak,akinek gyereke van."

Ugyanannyit fizetnek neki is, csak kevesebb adót vonnak belőle, mert neki saját magán kívül a gyereket is el kell tartania. A Fidesz néhány értelmes intézkedése közül ez az egyik.

(Egy szintén gyermektelen)

2016. jan. 29. 20:49
 3/22 A kérdező kommentje:

Ha meglehetne élni,nem zavarna.

Viszont egyedül baromi nehéz megélni,ha nincs senkid.

Még a családos mindenféle támogatást,adókedvezményt megkap.

A közös költségek,rezsi(pl villany,gáz) fogyasztása független attól hányan laknak.

Egy ismerődöm volt egy állásinterjún,ahol kifejezetten kiemelték,hogy 80ezer/egyedülálló,130 ezer/gyerekes.

Szerintem ez baromi igazságtalan.Ugyanazért a munkáért.

4/22 Koplárovics Béci ***** válasza:
12%
Amikor te már otthon lébecolsz, ő a gyerkkel tanul, sétál, viszi valahová, segíti, beszélget vele, röviden: neveli. Kemény munka. Nem ugyanazért a munkáért kap többet.
 5/22 Koplárovics Béci ***** válasza:
36%

"Viszont egyedül baromi nehéz megélni,ha nincs senkid.

Még a családos mindenféle támogatást,adókedvezményt megkap."

Mi taet vissza attól, hogy családos ember legyél? Ha ő el tudja tartani, akkor te is.

2016. jan. 29. 20:50
 6/22 A kérdező kommentje:

"Ugyanannyit fizetnek neki is, csak kevesebb adót vonnak belőle,"

Szerintem minden embert a nettó bér érdekli,nem a bruttó.

Gyakorlatilag más pénzén,munkáján nevelik a gyerekeiket.

A családi pótlék pont erre volt jó.

Ott nem nézték,hogy ki milyen végzettségű,milyen munkát végez,stb.Egyszerűen csak azt,hogy mennyi gyereke van.

Ez viszont így nagyon igazságtalan,ugyanis ugyanabban a munkakörben dolgozó embernek nem egyforma fizetés jut.

És ugye ha túlórázni kell,akkor a családos az első,aki nem ér rá.

Gyakorlatilag még túlórával is kevesebbet keres egy egyedülálló,mint egy családos normál idő alatt.

2016. jan. 29. 20:53
 7/22 A kérdező kommentje:

"Mi taet vissza attól, hogy családos ember legyél? Ha ő el tudja tartani, akkor te is."

Az tart vissza,hogy én nem akarok soha gyereket!

Ha 10szer ennyit keresnék,akkor sem akarnék gyereket!

Nem vágyok rá!

Viszont,ha 10szer annyit keresnék nem zavarna,ha többkulcsos adó miatt,többet adóznék.

Ez viszont kb olyan,mintha nekem a kenyér drágább lenne a boltban,mert én egyedülálló vagyok.

Ha valaki alacsony keresetű akkor ne vállaljon,csak annyi gyereket,amennyit a saját fizetéséből eltud tartani.Családi pótlékot is kap.

De az,hogy mások azért adózzanak többet,mert neki gyereke van,az igazságtalan.

2016. jan. 29. 20:56
 8/22 anonim ***** válasza:
50%

A legtöbb országban nincs, sőt Kínában súlyos büntető adókat kell fizetnie annak, akinek az engedélyezettnél több gyereke van.

A globális népességrobbanás megfékezése céljából mindenhol be kellene vezetni az önkéntes gyermektelenséget vállalók adókedvezményét és a szám feletti gyermeket nevelők túlnépesedési adóját.

Ez egy olyan súlyos probléma, hogy senkinek sem szabadna azt a hülyeséget mondania, hogy "de hát kérem itt a mi felünkön nem is süllyed a hajó".

2016. jan. 29. 20:56
 9/22 anonim ***** válasza:

"Ugyanannyit fizetnek neki is, csak kevesebb adót vonnak belőle, mert neki saját magán kívül a gyereket is el kell tartania."

A családi pótlék akkor mire van?

2016. jan. 29. 20:59
 10/22 A kérdező kommentje:

"Amikor te már otthon lébecolsz, ő a gyerkkel tanul, sétál, viszi valahová, segíti, beszélget vele, röviden: neveli. "

De nekem ehhez mi közöm van?

Nem kötelező gyereket vállalni!Ha valakinek ez tehet,akkor ne tegye!

Másrészt nagyon sok szülőt látok,aki nem is foglalkozik a gyerekkel semmit!

Ha kevés az idő,akkor meg inkább azt kellene szorgalmazni,hogy legyenek részmunkaidős állások,és vállaljon el olyan az anyuka,vagy az apuka.

2016. jan. 29. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!