Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Régen miért nem volt himnusza...

Régen miért nem volt himnusza az országnak?

Figyelt kérdés
Mármint a királyságnak amikor még nem létezett nemzetállam. Meg a többi országnak. Vagy volt csak nem tudjuk mi az? A hangokat kottákat már régóta írják. Ez nem lehetett akadály. A harcba induló csapatoknak is volt zenei kísérete hogy bátorítsa őket még nagyon régen a skótoknak skót dudások aztán pergő dob meg trombita szó a római birodalomban miért nem volt himnusz egyiknek se

2016. jan. 26. 19:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ez biztos segít "A himnuszköltészet"

[link]

2016. jan. 26. 19:55
 12/25 A kérdező kommentje:
Hát ez is valami köszönöm. Bár szerintem... ez is egy icipicit inkább vallási mint afféle harci nóta. Valahogy ráfogták hogy ez a régi himnusz. Biztos volt valami ének ami ilyen győzelmi nóta zene ami nem vallási. Mondjuk ez legalább kézzel fogható amit küldtél
2016. jan. 26. 19:56
 13/25 A kérdező kommentje:
Nagyon 11 es na valami ilyesmire gondoltam kössz :)
2016. jan. 26. 19:57
 14/25 anonim ***** válasza:

"A himnusz vallásos jellegű, Istent vagy isteni hatalma(ka)t dicsőítő, hozzá(juk) segítségért fohászkodó, imaszerű ének. Tárgya és alkalma tehát eredetileg valamely istenség vagy az Isten dicsérete, megnyerése és magasztalása. A vallásos költészet egyik legrégibb műfaja, az ősi kultúrákban mindenhol fellelhető. " Ez a himnusz fogalma ezt nevezték akkor himnusznak.

"Nem tudtak olvasni de volt aki tudott ma sem tud mindenki kottát olvasni. "

Nem kottát, hanem betűket, nem tudom, te hogyan tanultál verseket, de biztos nehéz lehet olvasás nélkül.

Túl sokat akarsz belemagyarázni egy dologba, mint a zászlóba. Az minden nagyobb nemesi családnak volt. A zászló a családot jelképezte. Ez után pedig a városok is kaptak, hogy jelképezzék függetlenségüket. A sas pedig vallási dolog volt, nem véletlenül jelent már meg a görög mitológiába is és az egyiptomi vallásban is.

2016. jan. 26. 20:08
 15/25 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=eM-_eUj7IJ8

"A sas pedig vallási dolog volt, nem véletlenül jelent már meg a görög mitológiába is és az egyiptomi vallásban IS"

Na itt dobtál fel egy magaslabdát meg adtál magadnak egy pofont. A sas Róma ahol a sas ott van róma. Hitler is Rómától vette a sast. Ahol a sas tudjuk hogy ott járt róma. Persze a számtalan építészeti remeken a limesen diadal íveken szobrokon vízvezetékeken akviákon túl lehet tudni hogy ahol a sas ott volt Róma ennyi Nem véletlen az egész jelképrendszer a náciknál meg mussolinél a faszistáknál a szó szintén latin rögtön ítélő onnan vették mert róma a dicsőséges birodalom tele volt jelképekkel szinte röhely ha nem lett volna valami idulójuk. Egy rakás pap meg zenész tudott írni ezen mit értesz?

2016. jan. 26. 20:21
 16/25 A kérdező kommentje:
*mit nem
2016. jan. 26. 20:23
 17/25 A kérdező kommentje:
Szerinted az ókori írás az mi? Vagy a korvinák mátyásnál azok mik? Jó igaz elégették őket de voltak. Meg a rakás scriptor meg egyebek meg egyházi kórusok harci indulók
2016. jan. 26. 20:26
 18/25 A kérdező kommentje:
Tudtak írni különben nem lenne ott hogy "a fennmaradt írásos emlékek alapján" egy rakás történelmi eseménynél nyílván bach sem csak hmm hmm így mondta el hogy mit akar visszahallani a zenekarnak szerinted? pedig ő is régen élt
2016. jan. 26. 20:28
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam, hogy nem tudtak írni, hanem nem mindenki tudott, nem volt ilyen, mint például közoktatás. Az írás, olvasás, algebra, latin nyelv ezek sokáig kiváltságos dolgok voltak. Nagyon sokáig csak az egyháznak, nemességnek és néhány gazdag családnak adatott meg.

Tessék a Sas szimbolikája: [link]

Persze, hogy ez volt a fasizmus egyik jelképe, mert ezt akarták visszaállítani, nem véletlenül volt az egyik cél kitűzésük a Mare Nostrum.

Amúgy tessék " A zenélés előkelő dolog volt.(Néró utolsó szavai: „Milyen nagy művész halt meg bennem”.) A zene tanítása nem volt előkelő dolog, ezt görög rabszolgákra bízták – pedagogus. Zenei emlék nem maradt ránk. Hangszerek maradtak ábrázolásokon, ásatásokban. Aquincumban maradt egy víziorgona. A levegő áramlását víznyomás biztosítja."

Azt mondom, hogy a mai himnusz fogalma nem azonos a régebbi nemzetállamok előtti himnusszal. Nem népeknek szólt hanem Istenekhez.

2016. jan. 26. 20:49
 20/25 A kérdező kommentje:
Azt tudom irodalomból tanultam hogy himnusz egyenlő isteni fohász óda fenköllt költemény témája a haza álltalában de lehet más asszem csak az érdekelne hogy maradtak e fennt olyan dalok dallamok versek amik ilyen jellegzetes indulók voltak egy népnek tudom hogy a himnusz egyházi fohász a szentekhez vagy azok dicsőítésére vagy hasonló
2016. jan. 26. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!