A Csokkal a kormány növelni akarja azok számát, akik családi házban élnek?
Főleg azok vehetik majd igénybe, akik építkeznek vagy új építésűbe akarnak költözni.
Ezáltal, növekedne azok száma, akiknek családi háza van, növekedne a kertvárosok, "elő" települések mérete.
Csökkenne a "városias" lakosság.
Véleményem szerint, ez pozitív dolog.
Egy panelben, társasházban nagyon nehézkes a gyermeknevelés.
Nincs udvar, nem tud kimenni játszani, kutyázni, nincs zöld környezet egyből az ajtón kilépve.
Emellett, nincs lehetőség minden gyereknek külön szobára.Ez pedig szükséges, nekik is kell privát szféra.
Aztán, az autó kérdése is ott van.Panelszerű házaknál, gyakran nincs garázs.Külön kell venni, de lehet, hogy a szomszéd utcában sikerül csak.Vagy, a jármű az utcán alszik, ami nem tesz jót neki.
Volt, amikor mi is társasházban laktunk, utána lett egy nagy családi ház.
A különbségen zongorázni lehet.
9-es.
De ugye azt tudod,ha mindenki sokgyerekes lenne,akkor nem kapnának ennyi támogatást!
Az,hogy ma mi van,az egy dolog.
Jön egy új kormány és eltörtli a családi adókedvezményt.
Az ingyen étkezést,stb.
De a jelenlegi kormány is megteszi,ha nem lesz kitől elvenni ezt a sok pénzt,ami a nagycsaládosokra költenek.
Szóval a jövedelem egy részét arra alapozni,hogy majd az állam ad,hát elég bizonytalan...
2X120-as fizura én max 1 gyereket vállalnék be.
De azt is csak akkor,ha már van egy nagyobb megtakarításom.
persze, ezekben igazatok van valahol, mert bármi bármikor megtörténhet.
de így nekiindulni az életnek, hogy "mi lesz ha...", akkor soha semmi nem történne.
"Mikor én voltam gyerek,akkor úgy havi 400 ezerből éltünk 5-en és hát a rezsin és a kaján kívül nem nagyon futotta többre."
Mikor meg én voltam gyerek habi hatezerből éltünk hárman és mindenre futotta bőségesen. Ti valamit nagyon elbsztatok.
ez tuti.
nem tudjuk, mikor volt, de akkor is gáz.
az én gyerekkorom kb a 90-es évek volt, apám dolgozott egyedül, teljesen átlagos gyári melós volt, egy 3 szobás panelban éltünk 4-en, és nem mondom, hogy mindenünk megvolt, meg nyaralni sem jártunk, de sosem éheztünk, volt ruhánk, volt játékunk, volt tanszerünk, stb.
Igen, lehet, hogy a családit az ingyen tankönyvet meg az adó viszatérítést majd egyszer elveszik. De az is lehet, hogy nem 120 ezret fogunk keresni életünk végéig. Meg az életben még nagyon sok "lehet" van. Mindenesetre, ha ez nem lenne, ilyen albérlet árakkal 60 éves korunkig gyűjtögethetnénk a saját otthonra, egy gyerekre, és lombik ide, vagy oda, állítólag akkor már nem jó szülni...
Valóban nem mélyszegény vagyok, de ha pl. albérletet fizetnénk, havi 10-15 ezernél több megtakarításunk nem lenne. Ez még szerintem nem a középosztály. Én csak azért írtam, hogy lássanak már az emberek erre is példát. A gyerekem meg lehet nem jár majd teniszezni hétvégente, de majd megy focizni az apukájával. Valahogy csak túléli.
hát akkor a felfogásunkban van a különbség, mert számomra ez a középosztály.
persze nincs erre hivatalos definíció, de én úgy értelmezem, hogy aki éhezik, rongyokban jár, segélyre szorul, az a szegény.
aki dolgozik, átlagosan él, rezsit fizet, néha nyaralni megy, esetleg kocsit tart fenn, az a középosztály. még hitellel is, hiszen ki tudja gazdálkodni.
aki ennél magasabb szinten van, pl. luxusterepjárója van, télen is Bora-Borán nyaral, vagy síelni jár, az már a gazdag kategória.
a középosztály nyaralásánál semmiképp sem Bora Borát értem, hanem Horvát vagy Görögországot.
mindnek lehetnek további szintjei, de nagyjából így látom.
Hát,mindenki maga tudja.
Én csak azt tudom,hogy ezzel a kb havi 400 ezer összbevétellel sem éltünk rózsásan.
27 vagyok,tehát nem olyan régen volt.
Volt olyan,hogy apám 1-2 hónapig nem dolgozott,akkor aztán nagyon rossz volt.Folytonos idegeskedés,hogy mi lesz a következő hónapban.
Ha 3 gyereket vállalsz,arra is fel kell készülnöd,hogy lehet egyedül kell majd felnevelned őket.Ha pároddal történik valami.
De látom itt elég bátor emberek vannak.
120 ezer szerintem sem középosztály.
Az bőven szegény.Kifizeti a számlákat,és max ennyi,de ennyi pénzből ÉLNI nem lehet,csak vegetálni.Még egyedül is.
Az olyan havi 200-250 körül keresőket mondanám közéosztálynak,akik megtakarítani is tudnak,vagy a kötelezők kifizetése után ÉLETÜK is van.
Ha sem a szülőknek,sem a gyerekeknek nem fog jutni semmire,csak vegetálás,abból hosszútávon csak bajok lesznek.Mindenki majd a másikat okolja.
120 ezres fizuval 1 gyerek felnevelése is elég nagy kihívás,szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!