A Szovjetunió hogyan tudta ilyen mértékben sztenderdizálni az utcaképet, életmódot az egész területén?
Itt egy utcakép Hászán faluból, az orosz távolkeleten van párszáz méterre Észak-Koreától, de azt hinnéd egy Kárpátaljai faluban vagy a magyar határtól párszáz méterre.
Én erről a faluról először évekkel ezelőtt hallottam, olvastam két osztrák blogját, akik vonattal mentek Észak-Koreába, és ugye ez az orosz határállomás.
Most láttam meg, hogy már ilyen távoli helyről is van google lépegetés, mielőtt láttam, úgy képzeltem, hogy már itt is ilyen lecsapott tetős házak vannak, fából faragott színes sárkányok, hordókban erjed a kimcsi, kimonós húzott szemű ázsiaiak járkálnak, koreai feliratok stb. erre behozom a képet és "Tunyogmatolcs" közepén találom magam, kicsit különös érzés volt :)
Az egysiku egydimenzios termeles sztenderdizalta a regi SZU-t.
Egyfajta kalapcsot gyartottak, ugyanaz a kalapacs volt minden melos szerszamosladajaban Ukrajnatol Vlagyivosztokig.
Ugyanigy volt a ruhakkal, az alektromossagi termekkkel, az elelmiszerrel, stb.
Ugyanazt az egy elerheto finom Krasznaja Moszkva kolnit hasznaltak a holgyek a nagy birodalom minden sarkan.
A kinalat sztenderdizalta a munkasparadicsomot :)
Legalabbis en igy emlekszem
Azok voltak a régi szép idők :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!