Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a baj a cionizmussal?

Mi a baj a cionizmussal?

Figyelt kérdés
Wikipédia:A cionizmus zsidó nemzeti mozgalom,ideológia, melynek célja egyrészt a történelmi Izrael területén egy zsidó állam megalakítása,illetve helyreállítása,másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban. Magyar katolikus lexikon:Zsidó mozgalom a világban szétszórtan élő zsidók egy hazába,a Sion körüli Izraelbe való összegyűjtése.

2016. jan. 8. 15:59
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Na de,ezek szerint az lenne a megoldás,ha nem létezne Izrael és a zsidók ismét csak a világban szétszóródva élnének?Ezzel csak az a baj,hogy bár azzal egyetértek,hogy értelmes ember nem gondolja,hogy mindenről a zsidók tehetnek,mégis nagyon elterjedt ez a gondolkodás."A zsidók uralják a világot,mindent ők irányítanak,tehát ők az okai a világ minden bajának is".Saját magam is számtalanszor tapasztalom,hogy a leghétköznapibb témák (nem csak politika,de sport,kultúra,bulvár,bármi) kapcsán "előkerülnek" a zsidók.És nem Izrael,tehát ezen nem változtatna,ha nem létezne a zsidó állam,sőt,szerintem talán inkább rontana.Viszont az Izraeli kiályság kapcsán,én többnyire országként,államként olvastam róla.Kettészakadása után pedig,zsidó testvérállamok versengéséről.
2016. jan. 17. 15:20
 22/30 anonim ***** válasza:
56%

Mégegyszer: a cionizmussal NINCS SEMMI BAJ.

Baj az amticionistákkal van, akik agresszívek, rosszindulatúak, gyûlölködõk, konkrétan zsidógyûlölõk és hazugaságokat terjesztenek.

Egyilyen sunyi és ostoba hazugság: "Zsidó állam sosem létezett egészen 1948-ig. "

Hozzá még, hogy Saul, Dácvid, Salamon, stb királysága nem volt állam. Ennél nagyobb ostobaságot nehéz lenne leírni. Ilyet csak olyan írhat, aki nem tudja mit jelent az, hogy állam és nem tud semmit az emített királyságok életérõl, berendezkedésérõl.

Mert aki ezt is azt is tudja, az tudja, hogy az említett királyságok megfeleltek az állam minden ismérvének.

Volt területe, határai, erõszakszwrvezete, közhivatalnokai. Ennyi. Nemzetközileg ( szomszédos országok ) elismerték, diplomáciai kapcsolatban álltak.

Mindez tudható a Királyok Könyvébõl ( 1., 2. ) és a Krónikák Könyvébõl ( 1., 2. ).

Aki pedig mindezt tudja és mégis azt állítja, hogy "Zsidó állam sosem létezett egészen 1948-ig. " az HAZUDIK, mert olyat állít amirõl tudja, hogy nem igaz.

Felmerül a kérdés, hogy miért?

Két válasz lehetséges: 1) rögeszmés gyûlölködésbõl. 2) pénzt kap a hazugságok terjesztéséért. Pl a Naturei Kartától, vagy araboktól, Irántól, esetelg jobbik, vagy hasonlóktól.

++++++

tegnapelőtt 12:12 !

"Nneduddgi:

"tegnap 18:16 és tegnap 22:23 kb annyira zsidó, amennyire afrikai elefánt, vagy földi giliszta. Amellet elképesztõen tudatlan. "

Mégis ki vagy te ,hogy eldöntsd ,hogy én zsidó vagyok-e ,vagy sem? "

Nem döntök el semmit, csak következteteseket vonok le abból, amit olvasok. amit írsz, abból csakis arra lehet következtetni, hogy kb annyira vagy zsidó, amennyire afrikai elefánt, vagy földi giliszta. Amellet elképesztõen tudatlan vagy és semmit nem értesz abból, amit olvasol.

Ismétlem: sokkal jobb lenne mindenkinek, ha ostobaságok irkálása helyett a matek és a magyar nyelvtan házi feladatokkal foglalkoznál. Azt+án, ha marad idõd, elolvasnád a Szentírást, fõleg említett könyveit. Aztán amit olvastál, azt megbeszéln´+ed tanult rabbikkal, de nem Neturei Kartásokkal, hanem magyar ortodoxokkal. Elérhetõsegek a zsidó honlapokon.

2016. jan. 19. 12:46
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

# 22,

"tanult rabbikkal, de nem Neturei Kartásokkal,"

Pedig a Naturei kartasok tudnak olyanokat mondani hogy az ember beleszedul :)

Megegyszer koszonet a " sojmar " dologban a valaszert tegnap :)

2016. jan. 20. 00:41
 24/30 anonim ***** válasza:
45%

Spacenoodle

Tudnak, igen, mert a pénzük jelentõs részét a hamásztól, fatahól, Irántól kapják, azert, hogy Izrael ellen beszéljenek. Nem véletlen, hogy a legnagyobb ortodox szervezetek, mint az amerikai Orthodox Uninon, a Cabad Lubavich egyértelmüen elítélik ezt a tevékenységüket és szamos ortodox zsinagógában nem hívják fel õket a Tóra elé. [link] ; [link] ; [link]

Amit a NK csinal, az egyszerûen nem vallás, hanem politika, abból is a legsötétebb. Mert mit ondoljunk egy ortodox rabbiról, aki interjút ad olyan híhedten antizemita, náci portálnak, mint pl a barrikad.hu? [link] , Ortodox rabbik, kik tárgyalnak vonával és gyöngyösi artonnal meg ifj hegedûs lóránttal. [link]

Azok, akik a Bibliából szintéen az vezetik le, hogy nem szabadna lennie Izrael államnak, de nem tartoznak közéjük nem hirdetik nyilvánosan ezt a nézetüket, mert tudják, hogy ez szembemegy a vallás mainstreamjével. Õk azok, akik néhány száz ezren vannak, míg az NK legfeljebb néhány ezer.

Nos ezek a többi anticionisták SEM állnak szoba a NK-sokkal, mert tudják, hogy aki NYILVÁNOSAN támadja Izrraelt, az a zsidókat támadja, minden zsidót.

2016. jan. 20. 15:18
 25/30 anonim ***** válasza:
87%

Igen, ugy nez ki hogy a NK tagok egeszen meg vannak hibbanva.

Ha jol tudom meg Ahmadinejad-al is volt egy talakozojuk amig az volt hatalmon.

2016. jan. 20. 17:16
 26/30 anonim ***** válasza:
57%

20-as vagyok.

Kérdezőnek:

"Na de,ezek szerint az lenne a megoldás,ha nem létezne Izrael és a zsidók ismét csak a világban szétszóródva élnének?"

Izrael állam megszűnése valóban ,de ettől függetlenül nem kell a zsidóknak szétszóródva élniük ,mivel ma már nincs senki aki szétszórna minket. :DD

De szóval komolyan ,a zsidók a Szentföldön élhetnek ,azaz ősföldünkön ,ahonnan kultúránk,identitásunk ,egyszóval mindenünk származik ,de viszont államot nem alapíthatunk,

"értelmes ember nem gondolja,hogy mindenről a zsidók tehetnek,mégis nagyon elterjedt ez a gondolkodás."

Ezt primitívségnek hívják ,és ezeken az embereken segíteni kell.

Megmutatni az igazságot a zsidóságról ,be mutatni nekik a zsidóság autentikus "arcát" és nem egyből le "antiszemitázni" vagy "nácizni".

"És nem Izrael,tehát ezen nem változtatna,ha nem létezne a zsidó állam,sőt,szerintem talán inkább rontana."

Az én meglátásom szerint nem.

Sőt javítana ,mivel a cionizmus ideológiájának és Izrael állam létrejöttének köszönhetően romlott a zsidóság megítélése ,pl. muszlim országokba ,mint Jemen -mint írtam.

De viszont azt is meg kell jegyezni ,hogy a zsidók Iránba ma (2016/5776) békében élnek.

Itt megnézheted a teheráni (Irán fővárosa) zsidóság weblapját és elolvashatod a véleményüket Izrael államáról/cionizmusról (héberül,angolul és perzsául):

[link]

"Viszont az Izraeli kiályság kapcsán,én többnyire országként,államként olvastam róla.Kettészakadása után pedig,zsidó testvérállamok versengéséről."

A törzsi területek és a királyság fogalma nem egyenlő semmilyen szinten az állam ,vagy az ország fogalmával.

De ha lett is volna államunk akkor sem alapíthatnánk most ,mivel I-ten pont ezért szóratott szét minket és pont az olyan emberek miatt akik külön államot akartak -akkoriba-.

Ezt a csoportot "birjónim"-nek hívták.

Nneduddgi:

"Mégegyszer: a cionizmussal NINCS SEMMI BAJ."

De-de.

"Két válasz lehetséges: 1) rögeszmés gyûlölködésbõl. 2) pénzt kap a hazugságok terjesztéséért. Pl a Naturei Kartától, vagy araboktól, Irántól, esetelg jobbik, vagy hasonlóktól."

1. Nem vagyok gyűlölködő.

2. Nem kapok senkitől sem pénzt.

"Ismétlem: sokkal jobb lenne mindenkinek, ha ostobaságok irkálása helyett a matek és a magyar nyelvtan házi feladatokkal foglalkoznál. Azt+án, ha marad idõd, elolvasnád a Szentírást, fõleg említett könyveit. Aztán amit olvastál, azt megbeszéln´+ed tanult rabbikkal, de nem Neturei Kartásokkal, hanem magyar ortodoxokkal. Elérhetõsegek a zsidó honlapokon."

Én pedig most leírom ,hogy olvashatnál a Vájóél Mojséből ,illetve még ajánlom figyelmedbe a 3 esküt.

"Amit a NK csinal, az egyszerûen nem vallás, hanem politika, abból is a legsötétebb."

És amit a cionisták csinálnak az mi?

Én ezt nem az NK védésből írom ,mivel vannak olyan dolgaik amiket én is elítélek ,pl. homofóbia ,vagy Dávid-csillag égetés.

Az utóbbihoz:

Egy ideig helyeseltem a Dávid-csillag égetést ,amit a Neturei Karta csinál Lág BáOmer-kor ,de bele gondoltam:

Mégis! Egy olyan jelképet égetnek ami a zsidóságot jelképezi!

Mondjuk arra hivatkoznak ,hogy a kék Dávid-csillag a cionizmust jelképezi ,de ez nagy hülyeség.

"Nos ezek a többi anticionisták SEM állnak szoba a NK-sokkal, mert tudják, hogy aki NYILVÁNOSAN támadja Izrraelt, az a zsidókat támadja, minden zsidót."

Ez hülyeség.

Mégis akkor miért lennénk anticionisták?

A támadás és a vélemény kifejtés között pedig nagy különbség van.

Most csak ennyire volt időm.

Üdv!

2016. jan. 24. 12:02
 27/30 A kérdező kommentje:
Hát,hogy Isten miért szóratta szét a zsidókat,ahhoz nem tudok hozzászólni,mert ez "vallási nézőpont".Én csak azt tudom,hogy más népek,birodalmak miatt szóródtak szét a világban,majd visszatértek és létrehozták Izraelt.És valószínűleg azért,mert nem vagyok zsidó vallású,nem látok ebben semmi elítélendőt,különösen annak tükrében nem,ami a zsidókkal történt a világban,az elmúlt évszázadokban.
2016. febr. 7. 17:45
 28/30 avik ***** válasza:
34%
Okos ember a kérdező.
2016. febr. 8. 08:08
 29/30 anonim ***** válasza:
21%

Mégegyszer: a cionizmussal NINCS SEMMI BAJ.

Baj az agresszív anticionistákkal van, lényegében ezek a Neturei Karta tagjai, akik rosszindulatúak és pénzért, konkrétan neonácik, Irán meg arab terrorszervezetek pénzéért mindenre hajlandók.

Arra is, hogy nyilvánosan rágalmazzák, mocskolják, támadják a Izrael Államot a cionistákat és cionizmust és hazugaságokat terjesszenek.

Ami azért szomorú és veszélyes, mert az átlagembernek többnyire nincsenek valódi ismeretei, így sajnos rossz irányban befojásolják a hazugságok.

+++++++++++++

Sajnos,

01-24 12:02

zagyvasággyüjteményt csak most vettem észre:

"Izrael állam megszűnése valóban ...ma már nincs senki aki szétszórna minket."

Ki az a mi? Mert ha a Szentföldön élõ zsidók, hát Izrael állam megszűnése esetén lenne.

"a zsidók a Szentföldön élhetnek"

még szép.

"de viszont államot nem alapíthatunk"

Ki az a mi? Valami iszlám állam, vagy ilyesmi? Mert azt tényleg nem lehet.

Viszont a zsidók államának létét - a legtekintélyesebb rabbik túlnyomó többsége szerint - NEM TILTJA SENKI ÉS SEMMI.

"a cionizmus ideológiájának és Izrael állam létrejöttének köszönhetően romlott a zsidóság megítélése"

Ez egyszerûen marhaság. Csak aki zsidózni akar, azok nagy része azóta Izraelezik.

Ezért mondták sokan, köztük a Vatikán, hogy az anticionizmus az antiszemitizmus legújabb formája ( írta egy vatikáni irat még a 2000-es évek elején ), illetve, hogy aki a zsidókat támadja, az zsidógyûlölõ, de aki Izrael Államot támadja, az is, mondta 2015 nov 29-én személyesen Ferenc pápa.

"a zsidók Iránba ma (2016/5776) békében élnek."

"iranianjews"

Ja. Mind a tizenketten. Ha ugyan van még tizenkét zsidó Iránban. XXXLoL Komolyan van valami hitele egy oldalnak, amit iránban szerkesztenek? Ahonnan a keresztény hitre tért perzsának el kellett menekülnie a halálos ítélet elõl?

"a királyság fogalma nem egyenlő semmilyen szinten az állam ,vagy az ország fogalmával."

mondhatja bárki, aki SEMMIT NEM TUD AZ ÁLLAM FOGALMÁRÓL, sem Dávid és Salamon királyságáról.

Aki viszont ezzel s azzal is tisztában van, az tudja, hogy Dávid és Salamon királysága minden szempontból, mindenféle értelemben állam volt.

"I-ten pont ezért szóratott szét minket és pont az olyan emberek miatt akik külön államot akartak"

Már megint ki az a "mi" ebben az újabb ökörségben?

Mert a szétszóratás annak volt a büntetése, hogy nem tartottuk a parancsokat, sokan a hellénizmus bálványimádásába tévelyedtek.

330 évvel korábban, amikor még hûek voltunk a Tórához, a Szent, áldott Õ Jehuda Makkab könyörgését meghallgatva rettegéssel töltötte el az ellenség szívét, így segített kizavarni a megszállókat a Szentföldrõl. És utána helyreállt a királyság.

Aki mást mond, annak se a zsidó vallásról, sem a zsidóság történelmérõl a leghalványabb f ... f ... ogalma sincs.

"1. Nem vagyok gyűlölködő.

2. Nem kapok senkitől sem pénzt."

Még nem láttam olyan fizetett ügynököt, aki azzal állt volna ki, hogy õ fizetett ügynök.

"Vayoel Moshe"

Szerzõjének az volt a véleménye, más, legalább akkora tudású rabbik kb 98% -ának meg az egészrõl nagyon más. Nem biztos, hogy pont egy amórecnek kell eldöntenie ezeket a kérdéseket, amikrõl tudós rabbik könyvtárakat írtak tele. ( amórec - am hórec = föld néoe, így mondjál azt, aki nem tud semmit, aki azt hiszi, már tud valamit, de nem ért semmit )

( Különben annak a közösségnek tagjai, melynek a szerzõ volt a rabbija a vészkorszakban, csaknem mind Auschwitzban haltak meg, a túlélõk többségének véleménye, hogy rabbijuk cserbenhagyta, sõt elárulta õket. Azt tanította ugyanis, hogy ott kell maradni, õ maga pedig elmenekült az un. Kasztner vonattal - a Szentföldre. )

"amit a cionisták csinálnak az mi?"

Az, amit csinalniuk kell:

az aliyázni ( Szentföldre hazatérni, ott letelepedni ) akaró zsidókat segítik ebben ( nyelvtanítás, ügyintézés, utazás megszerevezése ),

ha bárhol zsidók érdekei sérülnek ( megkülönböztetés, fizikai erõszak ) fellépnek a védelmükben,

ha a válaszólóhoz hasonlók, pl neonácik, arabok, irániak mocskolják Izrael Államot, cáfolják a hazugságokat.

"Dávid-csillag"

Talán nem mindenki tudja, hogy - bár a Szentföldön találtak Dávid korából, sõt régebbrõl származó köveket, melyeken ilyen alakú véset, karc volt - valójában zsidó jelképpé csak isz. második évezredben vált méghozzá a szétszóratásban.

Bár a zászlóban Dávid csillag van, Izrael jelképe a Menóra ( hétágú gyertyatartó ), ennek elkészítését parancsolta az Örökkévaló még a Szináj hegyen Mózes mesterünknek. Pontosan elmondta, milyennek kell lennie. ( Mózes második könyvében. )

Nem véletlen, hogy Izrael Állam címerében is a Menóra van. [link] ( "The Emblem" ) ; [link] ( "The Flag" alatt elolvasható a zászló története. )

" "Nos ezek a többi anticionisták SEM állnak szoba a NK-sokkal, mert tudják, hogy aki NYILVÁNOSAN támadja Izrraelt, az a zsidókat támadja, minden zsidót."

Ez hülyeség. "

Összakállú, nagy tudású rabbiktól kapott felvilágosításra azt mondani, hogy "hülyeség", az viszont ELKÉPESZTÕ PIMASZSÁG.

"Most csak ennyire volt időm."

Mint korábban is mondtam, hasznosabb lett vona matek tanulásra fordítani. Talán akkor nem húznának meg év végén.

Ha meg zsidóságról akarsz tanulni, mint már többször mondtam, járj zsinagógába és kérdezd a rabbit. Csak könyvekbõl, internetrõl nem igazán lehet, ahogy semmit sem.

2016. febr. 11. 14:22
 30/30 anonim ***** válasza:
69%

26-os vagyok.

Értem kérdező.

"Baj az agresszív anticionistákkal van, lényegében ezek a Neturei Karta tagjai, akik rosszindulatúak és pénzért, konkrétan neonácik, Irán meg arab terrorszervezetek pénzéért mindenre hajlandók. "

Nem vagyok neturei karta tag ,de ők sem dolgoznak senki pénzéért.

"Ja. Mind a tizenketten. Ha ugyan van még tizenkét zsidó Iránban. XXXLoL Komolyan van valami hitele egy oldalnak, amit iránban szerkesztenek?"

Nem tudom mi a bajod ,de remélem sábesz alatt sikerült kipihened magad és sok dolgot átgondolni.

Nem értem ,hogy hol hallottad azt a hülyeséget ,hogy Iránba 12 zsidó él.

Összesen kb. 9000 ezer zsidó él -békében- Iránba ,többségük -Irán fővárosába- Teheránba.

És csak olvass bele a weblap héber nyelvű részbe.

"Dávid és Salamon királysága minden szempontból, mindenféle értelemben állam volt. "

Ez szembe megy egymással...

"Mert a szétszóratás annak volt a büntetése, hogy nem tartottuk a parancsokat, sokan a hellénizmus bálványimádásába tévelyedtek.

330 évvel korábban, amikor még hûek voltunk a Tórához, a Szent, áldott Õ Jehuda Makkab könyörgését meghallgatva rettegéssel töltötte el az ellenség szívét, így segített kizavarni a megszállókat a Szentföldrõl. És utána helyreállt a királyság. "

Igen ,emiatt is.

De a birjónim nevű csapatka miatt is.

"Még nem láttam olyan fizetett ügynököt, aki azzal állt volna ki, hogy õ fizetett ügynök."

A hit nem pénzben mérendő.

"Szerzõjének az volt a véleménye, más, legalább akkora tudású rabbik kb 98% -ának meg az egészrõl nagyon más. Nem biztos, hogy pont egy amórecnek kell eldöntenie ezeket a kérdéseket, amikrõl tudós rabbik könyvtárakat írtak tele. ( amórec - am hórec = föld néoe, így mondjál azt, aki nem tud semmit, aki azt hiszi, már tud valamit, de nem ért semmit ) "

És szerinted a rebbékből milyen úton lettek rebbék?

Hogy hívják ezt az utat?

Gondolkodás-kutatás-tanulmányozás...

Gondolkozz ,ne légy mesíge!

Amit a cionisták csinálnak az helytelen.

"Összakállú, nagy tudású rabbiktól kapott felvilágosításra azt mondani, hogy "hülyeség", az viszont ELKÉPESZTÕ PIMASZSÁG. "

Egy rabbi sem mondja ezt.

Ezt csak te gondolod.

2016. febr. 13. 23:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!