Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kik a palesztinok?

Kik a palesztinok?

Figyelt kérdés
Egyszerűen csak azon a területen élő arabok?Vagy létezik palesztin nyelv,kultúra?

2015. dec. 29. 12:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%

Elozo, nem eleg, hogy a terulet nevet folvettetek, meg egy teljesen idegen, regen kihalt nepnek a tollaival is ekeskedni akartok.

Nincs hatara a palesztin szemtelensegeknek, hazugsagoknak.

2016. jan. 31. 14:27
 12/17 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom,hogy a filiszteusok már az időszámítás előtti 6. évszázadban eltűntek,beolvadtak az arabok közé. A mai palesztinoknak semmi közük hozzájuk,csak persze szeretnék ezzel indokolni területi igényeiket.
2016. jan. 31. 14:59
 13/17 anonim ***** válasza:
52%
Á, már értem, fáj az igazság...
2016. jan. 31. 20:58
 14/17 A kérdező kommentje:
Szerintem rosszul érted.Nézz utána jobban a filiszteusoknak.Ez ma már egy annyira létező nép,mint az avarok.Illetve annyira sem,mert csaknem másfélezer évvel az avarok előtt eltűntek.
2016. jan. 31. 21:08
 15/17 anonim ***** válasza:
39%

Ha úgy gondolod ennyire tudod a választ, minek írsz ki kérdést?

Szerintem, pedig hasznos információt adtam, ha nem is írtam le az évszázados történelmüket.

Egyébként te is utánanézhetnél jobban: [link]

És, ha kicseréljük a kérdésben szereplő a palesztin szót zsidóra, na akkor mi van?

"A mai palesztinoknak semmi közük hozzájuk,csak persze szeretnék ezzel indokolni területi igényeiket." És a zsidók mivel indokolják a területi igényeiket? Még ők maguk sem tudják sokszor meghatározni, hogy ki számít zsidónak! Genetikailag, származásilag? Területileg? Vallásilag?

Mindenesetre az érdekes, hogy a zsidók vallási alapon létrehoztak egy államot. Ennyi erővel mikor lesz legális keresztény állam, vagy iszlám állam? Ahova a világ bármely pontjáról csak vallás alapján, származást, genetikát, történelmet hátrahagyva állampolgárságot szerezhetnek azok az emberek, akik igazolják, hogy adott valláshoz tartoznak.

2016. febr. 1. 13:55
 16/17 anonim ***** válasza:
51%

Elozo, te egy demagog sumakolo vagy.

1. Nem informaciot adtal, hanem propagandat.

2. "ha nem is írtam le az évszázados történelmüket". Kiet? A filiszteusoket nem irhattad le, mert nagyon keveset tudunk roluk, joforman csak azt, ami a Bibliaban van leirva. Meg a nyelvukrol sem tudunk semmit.

Vagy a palesztinoket? 1964 ota, amiota palesztin nep letezik, meg egyetlen evszazad sem telt el.

3. Pontositanek: a filiszteusok nem az arabok koze olvadtak be, hanem a zsidok koze. A zsidok i.e 1000-ben mar legyoztek a filiszteusokat. Ezutan 1000 evvelkesobb jott Roma. A romai jog szerint a provinciak oslakoi jogosultak fegyverviselesre. Ezt a torvenyt a romaiak azert hoztak, hogy a provinciak nepeit bevonhassak a sajat hadseregukbe - es ez mukodott is altalaban. A zsidokkal azonban nem mukodott, mert a zsidok arra hasznaltak a fegyvert, hogy ujra es ujra Roma ellen lazadjanak. Ekkor jott az otlet, hogy a zsidoktol ugy lehetne elvenni a fegyverviselesi jogot, hogy Roma kijeleti, hogy Judea oslakoi a filiszteusok. Es mivel akkor mar egyetlen ember sem tudta, hogy o esetleg nem zsido, hanem filiszteus, igy nem kellett senkinek sem fegyvert adni. De hogy a teruletet, ahol allitolag a filiszteusok az oslakok, megse Judeanak nevezzek, a romaiak "atneveztek" a Palesztinara (a filiszteusok latin neve)

Ezutan eltelt meg majd 600 ev, es az arabok csak azutan aramlottak ki az Arab Felszigetrol (ma Szaud Arabia).

4. Az a fold a zsidok foldje, tobb mint 3200 eve. Igaz, az allam nem mindig tudta megtartani a fuggetlenseget, de ez nem indokolja, hogy a foldet is elveszitsek. Azt meg meg tudnam erteni,(de nem beleegyezni), hogy a teruletet evszazadokig uralo romaiak vagy a torokok esetleg kovetelnek maguknak a teruletet. De hogy az oda az utolso 100 evben beszivargott arabok? Ezen az alapon a hottentottak is kovetelhetnek. Vagy pld mi magyarok, nekunk legalabb volt egy kiralyunk, aki onmagat "Jeruzsalem kiralya"-nak nevezte (igaz, hogy minden alap nelkul).

5. Izraelt nem letrehoztak, hanem a zsidok ismetelten kivivtak az orszag fuggetlenseget.

6. A zsido az nem csak vallas, hanem nep is.

2016. febr. 1. 15:06
 17/17 A kérdező kommentje:
#15:Hát,nem fogunk ebben a kérdésben megegyezni.Egyébként én a kérdést azért tettem,fel,mert nem tudtam ,kik a palesztinok.Azt olvasmányaim alapján tudtam,hogy nem filiszteusok,mert ők kihaltak,illetve "feloldódtak" a közel-keleti népek között.Ahogy a kérdés alatt olvasható,arra voltam igazából kíváncsi,hogy létezik-e palesztin nyelv,kultúra,vagy csak az ezen a területen élő arabokról van szó.A válaszok alapján ez utóbbiról van szó. Te nem így gondolod,ez szíved joga.És hogy kik a zsidók,azt szerintem korrekten le van írva pl.a Wikipédián. Zsidók(más néven héberek,vagy izraeliták): ókori közel-keleti nép,valamint a magukat ettől a néptől származtató,illetve a zsidó vallást követő,kultúrálisan és nyelvileg,heterogén összetételű emberek közössége. És hogy miért pont ott alapították meg Izraelt,az is érthető, hiszen az ókorban is ott álltak a zsidó államok királyságok(Saul,Dávid,Salamon,mind zsidó királyok voltak).
2016. febr. 1. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!