Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A növekvő multikulturizmus...

A növekvő multikulturizmus tönkre teheti nyugat európát?

Figyelt kérdés
2015. dec. 29. 10:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egy picike sárgolyón élünk ami belső lényegéből fakadóan multikulturális. Ez nem választási lehetőség, hanem alaphelyzet.

Amikor eltörtem a lábamat 3 arab származású orvos kellett, hogy végül megműtsenek. Az egyik a szakrendelésen megállapította, hogy el van törve, a következő felvett a balesetibe, a harmadik pedig megröntgenezett.

Reggelire ecuadori banánt ettem, hollandnak nevezett, Brazíliában termesztett, afrikai származású kakaót ittam szlovák tejjel, majd japán autómmal elmentem dolgozni, miközben kínai alkatrészekből Indiában gyártott mobiltelefonommal rendeltem néhány hawainak nevezett olasz pizzát...

A gazdaság globális, a kultúra globális (amerikai filmet nézünk, angol könyvet olvasunk, német színdarabot nézünk, japán karmester vezényeli a zenekart a koncerten).

A természeti folyamatok meg aztán végképp globálisak, hiszen a klímaváltozást okozó széndioxidnak édes mindegy, hogy melyik kontinensen bocsátották ki, néhány héten belül megkerüli az egész Földet a légkörben.

A problémák amelyekkel szembe kell néznünk csak globális összefogással oldhatók meg (klímaváltozás, túlnépesedés, biodiverzitás krízis, szociális válságok, világjárványok, terrorizmus).

Európát a kultúrák és nyelvek sokasága emelte fel; az iszlám mentette át kultúrájának oroszlánrészét az ókorból, amikor Róma összeomlott és szétestünk apró országokra.

Emberek! Arab betűkkel írjuk a számokat a mai napig!

Minél sokszínűbb a kultúránk annál jobban megtermékenyíti a gondolkodásunkat, annál sikeresebbek leszünk.

Ezt már államalapító Szent István királyunk is helyesen felismerte, amikor a következőket írta Imre herceghez szóló intelmeiben:

"A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak."

Ha az emberiség nem fog össze és nem tanul meg élni a sok kultúra lehetőségeivel, akkor az emberiség a dinoszauruszok sorsára jut.

2015. dec. 30. 18:13
 12/17 anonim ***** válasza:

10:

Az egész európai történelem népek keveredéséről szól. Milyen példát hozzak? Angliát? Dél-Olaszországot? vagy mondjuk Magyarországot, mert azt jobban megérted? Mert nem a kunok voltak az egyetlen példa. A mai magyarság őseinek jelentős része valamilyen betelepített volt, német, román, szerb, tót, stb., stb. Vagy éppen kun. Az, hogy ma hasonlónak tűnik ez a sok kultúra, az nem azt jelenti, hogy mindig is az volt.

Ha a vadhajtásokat kezeljük, egy városban is megfér egymás mellett egy rakás kultúra.

2015. dec. 30. 18:24
 13/17 anonim ***** válasza:

"Ha a vadhajtásokat kezeljük, egy városban is megfér egymás mellett egy rakás kultúra."

De, csak akkor ha hasonló kultúrkörhöz tartoznak és nincsen jelentősen nagy különbség.

A történelemben a vallás formálta a kultúrákat.

Ha összeraksz egy városba lengyeleket, magyarokat, görögöket, spanyolokat.Akkor, ők együtt tudnak élni, az alapkultúra hasonló.

De, ha bedobsz közéjük arab muszlimokat, négereket.Akkor kezdődnek a bajok.

A multikulturalizmus csak bizonyos szintig jó.

Ahogy például, a lepedőt összemoshatod mosógépben a törölközővel.De, konyharuhát már tehetsz be.

2015. dec. 30. 18:40
 14/17 anonim ***** válasza:
*De, konyharuhát már nem tehetsz be.
2015. dec. 30. 18:40
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem kell példát hoznod, tisztában vagyok vele, hogy Európában gyakori volt a népek keveredése, én azt hangsúlyozom, hogy ezek a népek kulturális értelemben közel álltak és állnak egymáshoz. De szerinted nem. Szerinted egy német, román, rác, tót között volt akkora különbség, mint bármelyikük és egy arab, néger, kínai között. Vagy kun között, aki a letelepedett földműves életmódot hírből sem ismerte, a gyökeresen más vallásról nem beszélve.
2015. dec. 30. 18:44
 16/17 anonim ***** válasza:
* ez még #12-nek ment.
2015. dec. 30. 18:45
 17/17 anonim ***** válasza:

"Emberek! Arab betűkkel írjuk a számokat a mai napig!"

És az arab betűk átvételéhez hány millió arab bevándorlóra volt szükség?

2015. dec. 30. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!