Kínában miért építenek mindenhol panel felhőkarcolókat?
Túlnépesedés van de alacsony a költségvetés, így a legpraktikusabb megoldani.
Azt meg én se értem miért nem ismerik az amcsik a téglát meg betont, keveredtem is már vitába hogy miért kell fából meg gipszból lakóházat építeni ott ahol havonta zúg tornádó, érdekes divat.
Azok nem panelházak, legalábbis nem szocreál stílusban épültek, mint a magyar, szlovák vagy orosz épületek.
Társasházak.A felfele építkezés praktikus, hiszen egy alapterületen sok ember elfér.
Amúgy, nyugaton, főleg az USA-ban, Kanadában nagyon is jellemzőek ezek az épületek.A kínaiak is onnan vették.
Például, New York-ban is sok ilyen van:
A szocreál házakat téglából építették, a panelház nyugatról jött.
Nyugaton a 80 -as évektől abbahagyták a panelházak építését, mert nem szerették az emberek.
Könnyűszerkezetes házakat sok helyen pont a természeti katasztrófák miatt szoktak építeni. Egyrészt sokkal olcsóbb újraépíteni, másrészt kevesebb kárt okoz annak, amire/akire rádől. Vannak erős viharok, amiknek aztán édesmindegy, miből van az a ház, a betont ugyanúgy ledönti, csak míg az összeboruló deszkák alatt van esélyed életben maradni, a rádzuhanó betontömbök alatt nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!