Egy Német muszlim véleménye a karácsonyról. Mi a véleményed róla?
Egy ember véleménye... Nekem van olyan muszlim barátom, aki karácsonykor boldog karácsonyt kíván facebookon mindenkinek és Jézusról szóló részeket posztol hozzá a Koránból...
A videóra visszatérve: sarkos és erős, de abban igaza van, hogy nem kereszténység, amit karácsony címen csinál a többség. A karácsony eredetéről szóló részt sem ő találta ki, szóval nem lehet annyira belekötni, max érzelmi alapon. Én amúgy bevándorlóktól nem várom el, hogy részt vegyenek a karácsonyban és azt is megértem, ha néhány muszlim ellenzi, hogy egy muszlim karácsonyfát állítson a boltjában. Engem amúgy csak annyi érdekel, amit a videó végén mond, hogy "jóindulattal" kell bánniuk velünk és tisztelni kell a törvényeket (nem lehet ölni, lopni, stb). Szerintem ha ennyi megvalósul, akkor simán együtt tudunk élni annak ellenére, hogy ki mikor mit ünnepel.
"Engem amúgy csak annyi érdekel, amit a videó végén mond, hogy "jóindulattal" kell bánniuk velünk és tisztelni kell a törvényeket (nem lehet ölni, lopni, stb). Szerintem ha ennyi megvalósul, akkor simán együtt tudunk élni annak ellenére, hogy ki mikor mit ünnepel."
Kár, hogy egy jó részük nem így gondolkodik.
Valahol igaza is van csak az a baj hogy az ő vallása meg egy még nagyobb hazugság.
A vallások a középkorban államszervező elvek volt ami aztán mára sokak számára egy mentális rágógumi lett.
Tisztelet a kivételnek! És ez sok más vallásra is igaz.
No már most azon összeveszni, hogy ennél fogva melyik vallásban alakultak ki nagyobb hlyeségek.... ostobaság!
A távol-keleti kis népek USA majmolásból karácsonyoznak
"A távol-keleti kis népek USA majmolásból karácsonyoznak"
Hát azért a 200 milliós Pakisztánt nem nevezném kis népnek.
Szerintem teljesen korrekt, hallottam mar nehany kereszteny papot ettol sokkal veresszajubban predikalni.
Amit a karacsonyrol elmondott az teljesen igaz.
egyebkent meg az iszlam emberek nem egysegesek, es az imamok is sokfele dolgot predikalnak. En ismerek olyan iszlam gyokeru embert aki unnepli a karacsonyt, mert szamara nem vallasi unnep, ahogy egyebkent sok europai ember szamara sem az, nekem sem.
De sok olyat ismerek aki nem unnepli, nekik megvannak a sajat unnepeik. Nincs ezzel baj.
Egyrészt a karácsony pogány ünnep volt régen. De nem ez a lényeg.
Ami fontos: a muszlimok nem ünneplik. Oké. DE MI A FRANCNAK FOGLALKOZNAK AKKOR VELE?? Hány olyan keresztény pap vagy egyházi vezető van, aki kiáll a kamerák elé, és azt boncolgatja, hogy a ramadán a hazugság ünnepe? Senki.
Ha ők ezt nem ünneplik, minek ütik bele az orrukat abba, hogy a keresztények mit ünnepelnek? Bezzeg ha mi osztanánk az észt, hogy a ramadán meg egyéb muszlim ünnepek a hazugság meg az XY ünnepe, ezek már rég fellázadtak volna.
Nekem is van normális muszlim ismerősöm, aki szintén boldog karácsonyt szokott mindenkinek kívánni. Tudom, nem minden muszlim gondolkodik így a karácsonyról, de az ilyen videók nagyon provokálóak és felháborítóak. Ezeket nem szabadna engedni megjelentetni. Szólásszabadság ide-vagy oda, ha nincs jó véleménnyel a karácsonyról, attól még nem kell a muszlimokat arra ösztönözni, hogy azt terjesszék, hogy ez a hazugság ünnepe.
"Egy Német muszlim..." már rosszul kezdődik a kérdésed, mert elvileg No. egy keresztény ország, mit keres ott muszlim? (Tenné fel a kérdést egy normálisan gondolkodó ember)
Amúgy meg össze vissza beszél, látszik, hogy nem normális...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!