Az iszlám állam terroristáinak cselekedetei mennyire vannak összhangban a Koránnal és az iszlámmal?
Vannak vallasi vezetok, akik elitelik, es vaannak vallasi vezetok, akik tamogatjak az ISIS cselekedeteit. Maga az ISIS vezetoje hires es vallasi szempontbol IS felsofokon kepzett imam.
Tehat az osszhang attol fugg, hogy ki magyarazza a Korant.
Mindenesetre az en szempontombol erdektelen egy ilyen vita. Szamomra az a lenyeg, hogy GYILKOLNAK. Izraelben, Sziriaban, Irakban... es mostmar egyre gyakrabban itt a szomszedban, Europaban is. Engem az erdekel, hogy a gyilkosok ne tudjanak idaig jonni.
Szemet, onzo szempont, elismerem. De nekem akkor is a szeretteim fontosabbak, akar mit ir is a Koran.
"Maga az ISIS vezetoje hires es vallasi szempontbol IS felsofokon kepzett imam."
Az ISIS vezetője külföldiek által pénzelt csaló. Semmi köze az iszlámhoz.
Muszlim vallástudósok nyilt levelet irtak, amiben összefoglalták hogy az ISIS miben tér el az iszlámtól. Csak 24 főbb pont van ami ellentétes a Koránnal és Mohamed próféta tanitásával, köztük ezek is:
- A dzsihád csak önvédelemre irányulhat. A dzsihádot csak úgy lehet véghezvinni, hogy az ember közben szem előtt tartja “az ügyet, a célt és a helyes magatartási normákat”.
- Tilos az iszlám nevében ártatlanokat gyilkolni.
- Tilos megtérésre kényszeríteni a helyi lakosságot.
- Tilos a nők iszlámon belüli jogait és pozícióját teljesen semmibe venni.
- Tilos az embereket kínozni.
Itt megtalálható a teljes szöveg:
Azt is kérték hogy ezeket a terroristákat ne nevezzék Iszlám Államnak mert semmi közük at iszlámhoz. Ennek ellér a nyugati sajtó továbbra is ezt használja.
Láthatod hogy ezeknek a terroristáinak a tettei teljesen ellentétesek az iszlámmal.
# 7
Mivel tudom, hogy csak trollkodsz ezért nincs értelme választ adnom.
Különben is... ha magyarul válaszolnák úgysem fognád fel.
Nem hiába vagy idióta. (angolul moron)
Boldog karácsonyt mindenkinek! Mellesleg ma van Mohamed próféta születésnapjának ünnepe is. Ilyen ritkán van. Remélhetőleg végre észre vesszük, hogy nem egymás ellenségei, hanem társai vagyunk!
A terroristák miatt ne tessék már utálni a muszlimokat. Ennyi erővel lehet utálni a keresztényeket is a gyarmatosítók és nácik miatt. Vagy az ateistákat a kommunisták miatt...
sakkozo, te azt az embert nevezed idiotanak, aki ezt a kerdest tette fel:
"
Akkor a palesztin felkelők sem igazi muszlimok, tekintve hogy gyakran civilek ellen irányul a tevékenységük?
Ha nem muszlimok, akkor mik?"
Hat akkor en is idiota vagyok, ugyanis en sem ertem.
Amennyiben magának is az a felhasználóneve, hogy: „idióta” (angolul moron), akkor ön is idióta. Miért talán ez a neve?
Nem? Akkor nem idióta!
10-es vagyok.
Érdekes hogy pont "sakkozó" és én vagyunk leértékelve, holott szerintem csak mi olvastuk a Koránt és csak mi vagyunk tisztában az igazi tanításokkal.
Hol hallottatok olyat, hogy az Oszmán Birodalom legyilkolta a területén élő keresztényeket és zsidókat? Nem. Magasabb adót vetettek ki. Mert az iszlám, azaz a Korán tiltja a civilek megölését és az iszlám erőszakkal való kényszerítését ( ha te muszlim akarsz lenni, legyél, ha nem akkor nem ).
Ehhez képest, mi akik tisztában vagyunk ezekkel és ezt mondjuk le vagyunk értékelve, bezzeg az aki azt mondja hogy 100%-ig muszlimok mert öldökölnek, azok "támogatva" vannak.
Persze kedves előző.
Ez itt nem a sakktábla, ahol majdnem mindig a jobb nyer.
Ez itt a gyk. A legtahóbb bekiabálóbb troll kapja a 100%-ot, míg akinek ismerik a pofáját azt reflexből nullázzák, válaszát meg annyian olvassák, hogy még egy vietnámi asztalos veterán is megtudja számolni az ujjaival...
Egy régi barátom, aki hajdanán nagy gyk-s volt mondta, hogy minél primitívebb és elkorcsosultabb válaszokat kell adni itt.
(És így jutunk el itt is a Gresham-törvényhez)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!