A magyarokat miért nem szeretik a szomszédos államok?
Igen, a politika fújja fel. Sajnos, az emberek a politikusok fejével gondolkoznak. Nekem nincs bajom velük, mert vannak rendes emberek köztük.
Egyszer találkoztam egy románnal, aki megemlítette, hogy nem érti, minek kell utálnunk egymást. Én jó fej magyar vagyok.
Több oka van.
Először is, a magyaroknak nagyon megromlott a viszonya a Magyad Királyságon belül elő népekkel ( horvátok, románok, szerbek, szlovákok ) az 1800-as években. Ez akkor teljesedett ki, amikor '48-ban Habsburg támogatással fellázadtak ellenünk ( ugye Októberben, Jelasic horvát bán támadásával indult először egy lázadási hullám ellenünk, majd ez csapott át szabadságharcba a Habsburgok ellen ).
Majd erre jött a trianoni béke, ahol az ország 2/3-át jogtalanul elvették. Ez kölcsönös utálathoz vezetett ( azt hiszem mindenki tudja miért ). És ezután sem javult túlságosan a helyzet közöttünk, max az elmúlt néhány évben mondható javulás ( pl.: most a migráns helyzet összehozott Szlovákiával ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!