Szerintetek ha eltűnne a Földről a "3. világ", akkor a megmaradtak emberek egy része idővel ugyanolyan szegénnyé válna, mint ők?
Igen, nem.
Kutyából nem lesz szalonna. Tetszik, vagy nem, azmber, mint olyan, nem alkalmas az általd vázolt életre.
Vagy igen, vagy nem.
Ha tovább folyik a rablókapitalizmus, akkor igen.
Gondolom az MSZP-kormány alatt is azt hangoztattad, hogy milyen piszok gazdagok vagyunk.
Csak ugye sokat vitatkoznak a túlnépesedésről,hogy mégis kinek a problémája.
Csak a 3.világot érinti?
Mi lenne,ha eltűnne a 3.világ,és a jóléti társadalmak tömegesen elkezdenének szaporodni?
Nem tudom,szerintem nem jó út ez a "gazdagok vállaljanak sok gyereket" elv,mert idővel csak elölről kezdődne ez a folyamat.
Én nem hiszek abban,hogy a gazdasági növekedés a végtelenségig növelhető.
"#3
Gondolom az MSZP-kormány alatt is azt hangoztattad, hogy milyen piszok gazdagok vagyunk."
A helyzet nem sokat változott az MSZP-kormány óta. Most akkor fideszbirka vagyok vagy komcsibérenc? Mármint a szemedben.
Hozzáteszem: akármilyen kormány lesz itt, akkor se fog sokat változni a helyzet. Jó irányba legalábbis. Az jórészt az embereken múlna.
Nem lennének szegények, de kezdetben gazdasági és egyéb válságokat jelentene, ha eltűnne a semmibe a 3.világ.
Az egy baromság, hogy Nyugat miatt van szegénység, ott van Dél-Korea, Kína és egyéb Ázsiai országok, akik tudnak fejlődni, pedig szinte ugyanonnan kezdték, mint a mostani nyomorban tengődő országok.
#8: Létezhetne, nézd meg Svájcot.
Úgy azért nem megerőltető jólétben élni, hogy a fél világ a te bankjaidban tartja a pénzét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!