Mit gondoltok, milyen kimenetele lesz a december 20-ai szlovén népszavazásnak a melegházasságról? A közvéleménykutatások fej-fej melletti eredményt jósolnak.
Szerintem nem fogják megszavazni. És nem lesz hatással a magyar politikára, akár igennel, akár nemmel szavaznak.
Ha nálunk lenne szavazás én igennel szavaznék, de biztos vagyok benne, hogy a többség nemmel szavazva vagy el se menne szavazni és a végén azért lenne érvénytelen a szavazás.
A házasság egy jogi előnyökkel járó intézmény.
Ha a pároddal történik valami,és nem írt végrendeletet,akkor simán elveszik tőled a vagyonát,mondjuk a legközelebbi rokonai,akiket lehet csak még nem is szeretett az illető.
Ha valaki házastársa vagy,akkor senki nem veheti el tőled.
Vagy pl a kórházban sem engednek be,mert te nem vagyok családtag.
Nem maga a házasság mint jogi viszony itt a lényeg, hanem a mögöttes tartalom, amit szimbolizál.
Két férfi vagy két nő házassága azt szimbolizálja hogy természetes ha két férfi vagy két nő szexuálisán vonzódik egymáshoz és az egymás iránti érzelmeik olyan kémia folyamatokat működtett/vált ki az agyban ami normális esetben csak férfi és nő közötti kapcsolatból eredhetne.
Pont ezért jó a házasság mint intézmény, valamivel igenis teljesen nyilvánvalóvá kell tenni hogy ez távolról sem természetes, erre egyik teljesen korrekt dolog mindenki számára legyen abszurd hogy már mégis hogy házasodhatna össze két azonos nemű ember. Ennek az szimbolikus üzenete, hogy meg kell különböztetni egymástól/helyén kell kezelni ha valaki a saját neméhez vonzódik szexuálisan és/vagy érzelmileg.
Sajnos van ez dolog hogy valaki a saját neméhez, gyerekekhez, állatokhoz stb. vonzódik akkor ezt kerek perec nyilvánvaló kell hogy legyen hogy ez nem oké. Persze nem a középkorban élük, nyilván nem kell láncra verni, el kell fogadni ez van, vannak ilyen emberek, erről az az xy nem tehet, ezért természetes hogy tolerálni kell, neki pedig cserébe meg kell értenie hogy van amit neki nem lehet, alkalmazkodnia kell. toleranciáért cserébe alkalmazkodás, ez ilyen egyszerű.
Kedves utolsó!
De ki mondja meg, hogy mi természetes és mi nem?
Balkezesnek lenni természetes vagy deviancia? És szeplősnek lenni?
Azt megállapítani, hogy mi természetes és mi nem, baromi nehéz. Ad abszurdum még az is előfordulhat, hogy ez az egész az evolúciós folyamat része vagy valami olyan előnnyel jár, amit még meg sem értettünk (pl. egyes feltételezések szerint a melegek anyja termékenyebb és a természet csak így kompenzál).
Azt tudjuk csak, hogy lenne az egyneműek házasságára igény és ha bevezetnénk olyan dolog lenne, ami egyébként a társadalom egyetlen tagjának sem jár hátránnyal.
"De ki mondja meg, hogy mi természetes és mi nem?"
Azt senkinek nem kell megmondania, az a többség számára egyértelmű anélkül hogy bárki megmondaná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!