Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A magyar kamionos ügyében...

A magyar kamionos ügyében ennyivel liberálisabbak a külföldi országok?

Figyelt kérdés
Biztosan láttátok már a videót. A like dislike arány 16K:1K. Amikor rátaláltam a videóra 355 like, és 6 dislike volt mindössze. Tehát durván 60 like-ra jutott egy dislike, most pedig 16 like-ra 1 dislike. Hogyan változhatott meg ilyen radikálisan ez az arány? Egyik ismerősöm osztotta meg facebook-on a videót, amit a napimigrans.com osztott meg. Szerintem az a magyarázat hogy első körben a menekültellenes oldal tagjaihoz jutott el a videó. Ha választanom kéne akkor inkább liberálisnak vallanám magamat, de ezeket én sem szívesen látnám a környékemen. Többször is megnéztem a videót, viccesnek tartom, de amikor ráhúzta a kormányt a menekültekre akkor egy kicsit ráfagyott a mosoly az arcomra. Az viszont engem is megdöbbentett hogy milyen sokan egyetértenek a kamionossal. Azt vártam volna hogy a dislike-ok többségben lesznek. Jól bevette mindenki a menekültellenes propagandát, vagy csak a magyarok többsége pszichopata? Számomra az a pszichopata akinek a megnyilvánulása erőszakos, amikor lehetősége adódik rá, ugye amikor büntetlenül gyűlölködhet. Egyébként ha fellépünk mások kárára, akkor ne csodálkozzunk ha mi leszünk a következők.
2015. nov. 30. 23:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

#8 megértelek. De vajon miért nem hallottam arról, hogy a kamionosok keményen felléptek, hogy a munkájuk feltételeit teremtsék meg az érintettek? Munkáltatók, hatóságok, rendőrség, stb. Akkor hitelesebb lenne a szavuk. Nem mostanra gondolok, hanem az általad említett 10-15 évre.

Ne keverjük ebbe bele a liberalizmust, annak ehhez semmi köze. Akkor se, ha ostoba politikusok előszeretettel hivatkoznak erre. Itt egyszerűen a politikai és gazdasági érdekek nagyhatalmi érvényesülése van, ami ezzel jár. A káoszban pedig mindenki úgy viselkedik, ahogy megtanulta. A legtöbbször hibásan reagál. Mint ez a kamionos. De ő csak következmény. Amit tett (nem a kormányzás, a többi) elfogadhatatlan, amilyen helyzetben tette, elfogadhatatlan. A helyzet okozóit mikor kérjük számon? A helyzetet meghazudtolókat (médiát is) mikor kérjük számon? Következményproblémán rágódni nem túl ésszerű, és főképpen teljesen eredménytelen dolog. Egy biztos. Lesznek, akik megszívják. A főbűnösök nem lesznek közöttük. Mert hagyjuk, hogy így legyen.

2015. dec. 1. 10:36
 12/13 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es, kiváló eszme futtatás, őszintén gratulálok! Nem akarok belerondítani a kiváló órák hossza alatt megírt munkádba, azonban még van hová fejlődnöd... Nem vettél számba minden lehetőséget, ez a nagy baj. Mi van ha valaki akkor nyomott dislike-ot amikor még nem volt like? Ekkor a dislikeok aránya végtelen. De az is lehet hogy 2, azaz kettő dislike is volt a videón amikor MÉG 1 LIKE sem volt rajta, ekkor már az arány duplán végtelen. De mondok még jobbat! Most figyelj. Figyelj. 3,2,1. Most: Ha az első hat értékelés dislike volt, akkor HATSZOROSAN VÉGTELEN volt a dislike-ok aránya. Ez elképesztően nagy intoleranciára mutat, bele sem merek gondolni hogy mi van ha az első hat értékelés dislike volt. Szóval köszönöm a válaszodat. De azért még ne bízd el magadat, van hova fejlődnöd. Szorgos munkával azonban a nyomomba (na ezért ez egy kicsit túlzás, inkább az árnyékomba) érhetsz.
2015. dec. 1. 11:54
 13/13 anonim ***** válasza:

"Mi van ha valaki akkor nyomott dislike-ot amikor még nem volt like? Ekkor a dislikeok aránya végtelen. De az is lehet hogy 2, azaz kettő dislike is volt a videón amikor MÉG 1 LIKE sem volt rajta, ekkor már az arány duplán végtelen. De mondok még jobbat! Most figyelj. Figyelj. 3,2,1. Most: Ha az első hat értékelés dislike volt, akkor HATSZOROSAN VÉGTELEN volt a dislike-ok aránya. Ez elképesztően nagy intoleranciára mutat, bele sem merek gondolni hogy mi van ha az első hat értékelés dislike volt."

No látod csak, jó irányba haladsz. De a lényeget még mindig nem látod, segítek még kicsit: azért írtam amit írtam, hogy lásd, kevés számú like-dislike esetén semmi jelentősége annak, hogy milyen az arányuk, vagy hogy az milyen mértékben változik. Eredetileg te lovagoltál a kérdésedben az arány nagyfokú (radikális) változásán (gyakorlatilag erre építetted a kérdésedet), én csak sarkítottam a dolgot, hogy lásd a problémát az eszmefuttatásodban. Te még tovább sarkítottad, remélem ez alapján már látod a lényeget.

2015. dec. 1. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!