Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Libanon milyen ország?

Libanon milyen ország?

Figyelt kérdés

Tetszik az ország, viszont ott is vannak terrormerényletek, leginkább a síiták ellen.

De milyen Libanon a többi arab országhoz képest?

Mit lehet róla tudni? Más, mint a többi arab ország?

Különösen Bejrút, vagy Szidón, stb.

2015. nov. 25. 17:21
 1/8 meszike91 ***** válasza:
93%
Sok keresztény él ott 30-40%. Ott is vannak terroristák, pl:hezbollah. A hezbollahot Irán támogatja.
2015. nov. 25. 17:28
 2/8 A kérdező kommentje:

A hezbollah egyszer a keresztényeket is megvédte, ha jól tudom.

És milyen az élet ott? Úgy hallottam, hogy eléggé világias, és jó, mármint pl Bejrút.

2015. nov. 25. 17:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Vagy milyen most a helyzet, hogy a szomszédos Szíria totál összeomlott?
2015. nov. 25. 17:30
 4/8 meszike91 ***** válasza:
100%

A sítáknak nincs bajuk a keresztényekkel. Aszad is síta és sosem cseszegette a keresztényeket. A hezbollahot meg ugye a síta Irán pénzeli.

Egyébként nagyon sok ott a menekült, akár egymillió is lehet ott. Főleg szíriából, de sok a palesztín is.

Túl sokat én sem tudok Libanonról. Régen szíria része volt, de akkor szíria még francia mandátum volt. A franciák pedíg úgy döntöttek, hogy csinálnak egy libanont.

Volt háborújuk izraelel is, ha jól tudom akkor a hezbollah miatt.(irán-izrael ellentét) Meg polgárháború is volt ott. Szerintem az ország egy részét most is a hezbollah ellenőrzi.

2015. nov. 25. 17:36
 5/8 anonim ***** válasza:
73%

"ott is vannak terrormerényletek, leginkább a síiták ellen"

hogy vannak merényletek, az igaz, de fõleg politikusok ellen.

hogy "leginkább a síiták ellen", az tutira nagyon nagy tévedés, mivel Libanonban a legnagyobb befolyása a heccbolháknak van, akik siiták. mellesleg ezt a szervezetet mind az EU, mond az US és még több állam, de egyes EU tagok külön is terrorszervezetként tartják nyilván.

2015. nov. 25. 17:47
 6/8 meszike91 ***** válasza:

5.

A hezbollah semmivel sem nagyobb terorszervezet, mint az usa által pénzelt "mérsékelt" felkelők.

Csak egy proxyhadsereg. Ilyenje van az usanak, törökországnak és oroszorszagnak is.

2015. nov. 25. 17:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
sokkal "nyugatiasabb",lazább az élet mint a többi arab országban.A tengerparton a csajok fürdőruhában szaladgálnak,bár mostanában nem tudom mi van,mert rengeteg a menekült,de régebben nagyon jó kis ország volt.
2015. nov. 26. 07:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Sok év telt el a kérdés óta. Libanon egy olyan ország, ahol az állam megszűnt létezni, csődben ment, hiperinfláció van, készpénzalapú az egész társadalom, így gyakorlatilag lehetetlen nyomonkövetni kinek mennyi pénze van. Viszont van egy népes libanoni diaszpóra (Brazíliában 3-7 millió libanoni él, többen mint anyaországban , Argentínában 1,5 millió és Kanadában 250 ezer, elsősorban maronita keresztények) akik a költéseikkel gyakorlatilag eltartják az országot. Nincs állami áramszolgáltató, hanem generátorok vannak háztömbökre. Gyakoriak a másodperces áramszünetek.

Az hogy Libanonban ki mennyire laza függ a vallásától, a maroniták, görög ortodoxok, örmények és drúzok általában lazák, még a szunnita muszlimok, a síiták mögött viszont ott van a Hezbollah. A többi arab országhoz képest valóban "nyugatosabb" - ez köszönhető a 20 éves francia gyarmati múltnak - mint a többi arab ország.

A Hezbollah gyakorlatilag az állam szerepét tötli be Dél-Libanon ami egy iráni támogatású síita terrorszervezet. Ugyanaz a taktikája mint a Hamasznak: civilek közé telepít rakétákat, élőpajzsként használva őket, nem törődve az életükkel. Értelemszerűen a keresztények gyűlölik a Hezbollahot. Ha Bejrút keleti, keresztény részein jársz nem fogsz dícséretet hallani tőlük.

aug. 26. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!