Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA-ban hogy lehetséges...

Az USA-ban hogy lehetséges hogy még egy merénylet sem történt?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, nem azt akarom, hogy ott is támadjanak az IÁ tagjai, de furcsa, hogy az USA bombázza őket már szinte a kezdetektől, és mégse történt semmi náluk. Ennyire hatékony ott az FBI és a CIA?

2015. nov. 16. 12:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"John, én most az Iszlám Állammal kapcsolatos merényletekre gondoltam"

Iszlám állam meg jó, ha van két éve? Az űrkutatást sem a Holdra szállással kezdtük. Az Al-Kaidat 1988-ban alapította Bin Laden és Azzam és 2001-ben jutottak el a 9/11-ig. Az első valamire való akciójuk '93ban volt, amikor egy csóka magára akarta robbantani a World Trade Centert (úgy látszik náluk a WTCnek valami mágikus szimbólum :D).

És hogy miért nem történt még egy merénylet sem ott az IÁ részéről? Kb ugyanazért, mint Izraelben sem. Oda nem olyna egyszerű bejutni, a reptereken és a kikötőkben elég szigorú az ellenőrzés, pont e miatt. Izraelben meg csoda ha találsz olyan határszakaszt ahol nincs szögesdrót vagy egy páncélos hadosztály.

Ezekkel szemben, ha bejutottál valamelyik EU országba, akkor oda mész, ahova akarsz. A konstancai kikötőben akkora a korrupció, hogy még hamis papírok sem kellenek, hogy partra szállhass, legyártják neked ott, egy kamu útlevéllel simán átjössz a magyar határon és onnantól...

Ezért nem igazán jó, hogy olyanok alkotják a dél-keleti eu határszakaszt, mint Románia, Bulgária és Görögország. Ugyanezt ilyen egyszerűen nem fogod megcsinálni az amcsiknál vagy Izraelben.

2015. nov. 16. 20:48
 12/13 anonim ***** válasza:

"Ezekkel szemben, ha bejutottál valamelyik EU országba, akkor oda mész, ahova akarsz."

Az nem baj hogy az elkövetők francia állampolgárok voltak?

2015. nov. 16. 22:19
 13/13 anonim ***** válasza:

"Az nem baj hogy az elkövetők francia állampolgárok voltak?"

Tisztában vagyok vele, hogy francia és belga állampolgárok voltak. Nem is konkrétan e miatt írtam. Összehasonlításképp, hogy mennyivel másabb "külsősként" a két rendszerbe bejutni.

2015. nov. 16. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!