Miért engedik, hogy az iszlám állam nyugodtan tevékenykedjen az interneten?
Tulajdonképpen ennek is köszönhető, hogy be tudják hülyíteni pl a franciaországi második és harmadik generációs muszlimokat, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az egyik öngyilkos merénylő mindössze 15 éves volt!
Nem ellenpropaganda videóval kéne válaszolni az IS-nek, mint ahogy Franciaország teszi, hanem le kéne mindenhonnan tiltani őket a francba, és máris nem tudnának hatékonyat tagokat toborozni Európából, és nem tudnák a befolyásolható, naiv muzulmán fiatalokat behálózni.
Tudom, hogy nehéz, de miért nem szerveznek egy ilyen hackerekből vagy akármikből álló csapatot, akik folyamatosan kutatnak minden IS honlap meg hasonló után, majd szépen leblokkolják, letörlik? A videókról, fenyegető üzenetekről, meg a terrortámadók dicsőítéséről nem is beszélve.
Miért nem tesznek ezek ellen semmit? Tudom, hogy nem egyszerű, de nem lehetetlen. És mégis hagyják...
Az internetet nem nagyon lehet szabályozni.
Kínában is csak úgy, megy, hogy van egy erre szakosodott kormányzati csoport, cenzorgárdával.
"Kínában is csak úgy, megy, hogy van egy erre szakosodott kormányzati csoport, cenzorgárdával"
És mi az akadálya, hogy ilyen felállítsanak nyugaton is?
Meg egyébként ha őket korlátozzuk, akkor magunkat is.
Az internet lényege pont a szabadság - ha elkezded szétszedni (és nagyon sok politikus igyekszik ezt elérni, hiszen nagyon piszkálja a csőrüket, hogy az ellenzék is szabad teret kap), akkor pár idióta terrorista miatt az emberiség egyik legnagyobb vívmányát tesszük tönkre - és, mint mondtam, ezen nagyon dolgoznak a vezetők...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!