Szingapúrban, Dél-Korea-ban és Japánban azért magasabb az átlag IQ, mert az ottani emberek nincsenek "lebutítva"?
A politika is tehet arról, hogy minél butábbak és fogyasztói beállítottságúak legyenek az emberek? Ez a 3 ország miért emelkedik ki?
Ezekben az országokban nagyon komoly az oktatás.
Az európai meg jenki oktatási rendszerhez képest elég nagy a szigorúság.
A diákokat fegyelmezetté nevelik, hogy majd a munkahelyük is azokká váljanak.
"A politika is tehet arról, hogy minél butábbak és fogyasztói beállítottságúak legyenek az emberek?"
A japánnál elmebetegebb, fogyasztóibb társadalmat nehezen találsz.
Mongólia pedig az ötödik helyen áll Svájccal. Most lehet, hogy én vagyok a hülye, de szerintem az IQ szint független az oktatástól.
Ez genetikai, vele született dolog, tudtommal nem nagyon fejleszthető.
Egyébként vicces, hogy országonkénti megoszlást oké közzé tenni, de rasszonkéntit viszont nem...
Pontosan hogyan merik le az atlag IQ-t egy 130 Millios orszagban mint Japan ?
Hogy hiteles legyen az eredmeny ahhoz le kell merni minden egyes allampolgart es ugy lehet csak atlagot vonni.
Vajon ez tenyleg meg is tortent ?
#5, az USÁ-ban lehet. Nem is tagadják az IQ-gapet, viszont megoszlanak a vélemények, hogy mekkora részben okozza a környezet és mekkora részben a biológia.
#8, [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!