Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek az amerikai...

Mi a véleményetek az amerikai kultúráról, társadalomról? Szívesen élnétek ott, vagy nem?

Figyelt kérdés

2015. okt. 10. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos részein igen.

Közepes méretű városban (150 ezer - 200 ezer fő) ami nincs elgettósodva.

Meg, ahol olyan csini fehér léckerítéses egyen házak vannak:D

2015. okt. 10. 21:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Csóróként nem élnék ott.
2015. okt. 10. 21:18
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Ami érdekel azt megtehetném ott, de itthon nem. Fegyvertartás, nyíltak és sokfélék az emberek, ezáltal alkalom nyílik megismerni az Indiait vagy akár a Mexikóit.

Tetszik az is hogy bizonyos határok között megvédhetem magam és a portám, beleértve az értékeket, itthon nem tehetek semmit, hagynom kell magam agyonveretni férfiként.

Kb ezek azok az érvek amik miatt meg is fontolnám a letelepedést, ha annyiból állnak az egész mint mondjuk Ukrajnába.

2015. okt. 10. 21:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen társadalmi rétegbe tartoznék. Nyilván egy gettóban nem élnék. Nomeg, lebutított sorozatnéző proletár sem lennék, proletárnak lenni mindenhol rossz. Nem igazán az állam határozza azt meg, milyen színvonalon él egy ember.
2015. okt. 10. 21:56
 5/9 anonim ***** válasza:
46%

Semmiképpen nem. Nagyon más ott a mentalitás.

Lebutított, megvezetett, vegetáló emberként minek, itthon jobbat tudok (pedig ilyenből nagyon sok van ám ott).

Jól élő politikahívőként, reklámok által irányítottként semmiképpen, itt abból sokkal kevesebbet kapok, illetve jobban ki tudom védeni.

Krikettező, golfozó mágnásként, a világ minden dolgába beleszóló beképzelt, fölfelé nyaló, gazsuláló, lefelé taposó "világfiként" szintén nem, azt nehezen bírná a gyomrom. Meg a gerincem. Van, és meg kívánom tartani.

2015. okt. 11. 10:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Egy par evet szivesen elnek ott, foleg Los Angeles-ben es kornyeken, de nem eletem vegeig.
2015. okt. 11. 11:20
 7/9 Amarok Tonrar ***** válasza:
100%

"Mi a véleményetek az amerikai kultúráról"

Jó ötletnek tartom. Remélem, egyszer megvalósul.

2015. okt. 11. 15:45
 8/9 anonim ***** válasza:
53%

Mi is a kultura? A muveszetek? A hagyomanyok? A szokasok? Ez annyira tag, hogy orulet.

Az amerikai muveszet teljesen hidegen hagy. Nem nezek tevet, igy a reklamokkal nem talalkozom. Nem hallgatok radiot, ugyhogy a mai slagereket sem kovetem. Ha megis valahol meghallom oket, a hideg futkos a hatamon es hanyingerem lesz. Nem jarok moziba (bar filmeket nezek) se szinhazba, sem kiallitasokra, ugyhogy az amerikai muveszet kimarad az eletembol.

Nem unneplem a karacsonyt, husvetot, Thanksgiving, semmit. Vagyis a szokasaik sem erdekelnek, bar ha meghiv valaki egy jo kis pulykavacsira, arra nem mondok nemet.

Mindezek ellenere 10 eve boldogan elek itt es semmi penzenrt nem koltoznek vissza Magyarorszagra. Imadom a kornyeket, a varost ahol lakom. Szeretem, hogy az emberek nyitottak, kozvetlenek, baratsagosak, meg akkor is ha ez felszines baratkozas. Inkabb mosolyogjon es ne gondolja oszinten, mint hogy oszinten buvalba$zott keppel kozlekedjen es ugy nezzen ram mint a vereskesre. Ha a boltban valakivel a tekintetunk osszeakad, mosolygunk egymasra. Probalj meg mosolyogni vadidegen emberekre a metron...

Az idojaras pedig verhetetlen!

2015. okt. 12. 19:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én Kanadában voltam. Nekem tetszett ott. Általában az emberek kedvesek és közvetlenek, de ott sem mindenki.

Ott is van aki olyan hideg mint a jégcsap.

Ott nem annyira beteg a társadalom mint az USA-ban.

Kihangsúlyozom az USA-ban nem voltam, csak hallomásból tudom hogy társadalmi csőd szélén áll-drog, széteső családok, asszonyverő férjek, sok a durva goromba ember, nagy jövedelmi különbségek, szeretethiány mint népbetegség. Ennek ellenére egyik kis faluban itt Magyarországon(így látom, de lehet hogy tévedek)betegebb a társadalom mint Vancouverben, annak ellenére hogy Vancouver sokkal közelebb van USA-hoz mint az általam ismert kis falu.

Nem akarom USA-t becsmérelni, de köztudott hogy ilyen. Több emberrel találkoztam aki USA-ból származik, ők tényleg kedvesek és közvetlenek voltak, őróluk semmi rosszat nem tudok mondani.

2015. okt. 23. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!