Ki hogyan tekint a jövöre? Csak szerintem fogunk visszaesni egy "újkori középkorba"!?
Én is ezen gondolkoztam az utóbbi napokban.
Szerintem elég nagy visszafejlődés lesz.
Semmilyen fényes jövő nem várható.
- Tönkretesszük a bolygót, amelyen élünk. Feléljük az erőforrásait, szennyezzük a levegőjét és a vizeit, "cserébe" szeméthalmokkal árasztjuk el.
- Túlnépesedünk, előbb-utóbb elfogynak a termőterületek, éhínség, erőforrásokért vívott háborúk várhatók (illetve már most is zajlik jónéhány).
- Egyre nagyobb a szakadék a gazdagok és a szegények között, utóbbiakat az iszlám vallás fanatizálhatja, amely egyre terjed pl. Afrikában. Társadalmi feszültségek éleződhetnek a nyugat-európai országokban is.
Ez a három olyan súlyos tényező, amelyek már önmagukban is a mai civilizáció pusztulásához vezethetnek, nemhogy együttesen. Óriási kihívás az emberiségnek, hogy ezeket az égető problémákat megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!