Leszimulálnátok azt ha Észak Korea megtámadná Dél Koreát?
A közhiedelemmel ellentétben a dél-koreai hadsereg fényévekkel előrébb tart mint az északi, pár hónap alatt tönkrevernék az egészet és vége lenne Észak-Koreának. Gondolom most századszorra felesleges leírni, hogy az északiak fegyverzetének jó része még a koreai háborúból (!!) maradt, a másik része meg 30-40-50 éves szovjet és kínai vas, a repülők, tankok, tüzérségi eszközök száma csak papíron nagy, a többségük üzemképtelen, mivel nincs alkatrész utánpótlás, ezért donornak használják őket.
Nyíltan szerintem senki sem állna senki mellé, de nyílván fű alatt támogatná Dél-Koreát a NATO és Japán is, míg északot esetleg Kína, az oroszokkal már nincsenek annyira jóban, hogy ők erre pénzt áldozzanak.
Észak-Koreának meg oké, hogy van esetleg 1-2 atomtöltete, de semmivel nem tudja célba juttatni. Ha nagyon elborulna a vezetés feje, akkor annyit tudnának vele csinálni, hogy a déli előrenyomulást látva, a hadseregek között felrobbantják, ezzel radioaktív "határt" hoznának létre. A hidegháború alatt voltak ilyen tervei a NATO-nak is egy orosz támadás esetére, csak ezzel az a bökkenő, hogy északnak gyenge bombái vannak (ha egyáltalán vannak) és nem tudnák vele lefedni a határt.
Valószínűleg az lenne a háború menete, hogy 1-2 hónap alatt tönkreverik az északi seregeket és meg is szállják az országot, Kína morgolódik majd pár évig, meg felvonultatja a hadseregét a határon, de semmi más nem lenne.
Nem érdeke délnek az egyesülés, szóval én a magam részéről kizártnak tartanám. Északnak hatalmas infrastrukturális lemaradása van, és gyökeresen más az ottani emberek mentalitása. Észak belerokkanna az egyesülésbe.
Kína pedig nem fog háborúba kezdeni a NATO ellen egy olyan putri miatt, mint Észak-Korea.
Azért abban biztos vagyok, hogy Észak-Koreát nem gyalulnák le egyszerűen, bár tény hogy előbb-utóbb veszítenének. Igaz hogy a haditechnika elmaradott, de rengetegen vannak és igen magas a harci morál is. Gerilla harcmodorral elég sokáig el tudnák húzni a konfliktusokat.
A harcok után biztos hogy egybe akarják olvasztani a két koreát, de hogy hogyan integrálnák az embereket, az már kérdéses. A nap 24 órájában azt hallgatják hogy a sátáni nyugat meg gonosz amerika... szerintem nem kell mondanom hogy a merényletek és a partizánakciók igen csak el fognak szaporodni. Bár egyes hírek szerint alig láthatóan, de az észak-koreai emberek egyre inkább kezdenek kételkedni a kedves vezér képességeiben. Folyamatosan csempésznek be rádiókat, (amin dél-korei adást lehet hallgatni) dvd-ket és egyéb nyugati dolgokat amik egyre több emberhez jutnak el. Az alsó osztályba tartozóak eddig sem támogatták a jelenlegi vezetést. Nemrég a középosztályban is megjelentek ezek a kételyek és már kikerültek olyan hang és filmanyagok, ahol a fővárosban élő jómódú emberek (észak-koreai szinten jómódú) azt beszélték, hogy nagyon nem stimmel a jelenlegi helyzet.
Véleményem szerint senki nem állna Észak-Korea pártjára. Páran fegyvereket adnának el nekik hogy ez is hozzon valamennyi pénzt. (Kína és talán Oroszország) Kína a legnagyobb szövetségese, de Kínát gyakorlatilag a NATO tagállamok tartják el azzal, hogy folyamatosan adnak nekik megrendeléseket, hülye lenne közvetlenül a NATO ellen menni. Emellett az utóbbi időben Kína egyre inkább kihátrál Észak-Korea mögül. Valószínűleg már neki is elege van a "kis tesóból"
Szerintem még kb. 10-20 év és kiderül hogy pontosan mi lesz a vége.
Dél-Koreában jelentős amerikai haderő állomásozik, tehát Észak-Korea automatikusan az USA-val is háborúba keveredne.
Észak-Korea végrehajtott sikeres nukleáris teszt robbantásokat, de azt nem lehet tudni, hogy van-e a gyakorlatban is bevethető bombája. De anélkül is óriási károkat tudna okozni hagyományos tüzérségével a határtól nem messze levő Szöulban. A háborút természetesen a Dél nyerné, ez nem kérdéses, de én arra tippelnénk, hogy még mielőtt idefajulnának a dolgok, Kína bevonulna északra, vagy megpuccsoltatná az óriásbébit.
Észak koreában olyan mértékü az agymosás hogy utolsó vérükig védenék a KIm családot akár puszta kézzel is.
És így egy nagyon véres háború lenne, és ki a franc akar egy nagyon véres háborút Észak koreával?
Főleg hogy vannak atom fegyvereik.
SENKI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!